17. mai på Tahiti / 17th May on Tahiti

Selv om vi er i lockdown på Tahiti og vi kun er tre Nordmenn her (som vi vet om), ble det viktig for oss å feire denne nasjonaldagen. Vi er jo 12 timer bak Norge, og fikk med oss den flotte men litt utradisjonelle feiringen hjemme.

Although we are in lockdown on Tahiti and we are only three Norwegians here (which we know of), it was important for us to celebrate our constitution day. We are 12 hours behind Norway, and we followed the beautiful but a little unconventional celebration at home due to Covid-19.

Kvelden før ladet vi opp med drive-in movie her ute på anker. Nabo-båten vår -Moggy-  er en flott katamaran som er 10 meter bred, og bak på den ble det spent opp ett hvitt tøystykke som lerret. Noen hadde prosjektor, noen hadde kabler, noen hadde film og noen hadde kunnskaper om å koble dette sammen sånn at det virket. Filmen ble valgt med avstemming på VHF – vi ga stemmer ved å trykke på send-knappen så det kom et klikk…

IMG_4685
Moggy

The night before, we had drive-in movie here at the anchoridge. Our neighbor boat Moggy is a beautiful catamaran and 10 meters wide, and at the back the boat it was arranged for drive in movie. Some had a projector, some had cables, some had movies and some had the knowledge to connect all this to make it work.

Ved mørkets frembrudd rundt 18-tiden var vi 14 gummijoller og en kajakk fortøyd bak Moggy, med popkorn og drikke i glassene og puter i jollene for å ha det komfortabelt. Kjør film – og det var helt perfekt. Vindstille og klart, alle så og hørte bra og det var en magisk opplevelse!!

At nightfall around 6pm we were 14  dinghies and one kayak moored behind Moggy with popcorn and drinks and bee bags in the dinghies for comfort. It was absolutely perfect.  No wind, no waves and clear skies and we all enjoyed the film. A magic experience !!

17. mai morgen pyntet vi båten med signalflagg, og under den daglige «VHF Hotel California morgen radioen» ble vi ønsket til lykke med dagen 🇳🇴

On the morning the 17 we decorated the boat with our set of signalflags, and during the daily «VHF Hotel California morning radio» we were greated on our National day 🇳🇴

IMG_4679
Dressed to impress

Selvfølgelig hadde vi invitert gjester, og ved 13-tiden strømmet det på fra Ocean Blue, Uproar, Ocean Maiden, La Mitsu og Zizou. Alle hadde med litt mat så det tradisjonelle koldtbordet ble fantastisk! Norsk røkelaks kjøpt på Carrefour og eggerøre med ferskt brød var en vinner sammen med tapas biter, pai, vårruller, corn bread og den Tahitiske nasjonalretten Poisson Cru (rå fisk i kokosmelk og grønnsaker). At ostekaken smeltet i varmen ble reddet av nyladede crêpes og sjokolade-cookies.

Of course we had invited guests, and by 1 o’clock our friends from Ocean Blue, Uproar, Ocean Maiden, La Mitsu and Zizou came for lunch. Everyone brought some food, so the traditional «smorgosbord» was amazing. Norwegian smoked salmon (bought local at Carrefour!) and scrambled eggs with freshly baked bread, small tapas bits, spring rolls, pie, corn bread and «poisson cru» (Tahitis national dish, raw fish with coconut milk and vegetables) it was a pleasant meal. That the cheesecake we had for dessert did not set in the heat was unfortunate, but home made crepes and freshly baked chocolate cookies saved the day.

20200517_163202

En perfekt feiring av nasjonaldagen!

A perfekt Day!

IMG_4678
Hjemmelagede gaver fra våre venner / Home made gifts

 

 


En kommentar om “17. mai på Tahiti / 17th May on Tahiti

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s