Planlagt rute

Oppdatering etter et halvt år under seil, januar 2018: Vi innser at den opprinnelige planen med å gå fra Karibien og mot østligst punkt på Brazil og videre sydover må skrinlegges fordi vi da vil få mest motvind og motstrøm, og det orker vi ikke i et par tusen nautiske mil…. så en gang i 2019 blir det nok Panama kanalen på oss også.

Så langt har reiseruten vår vært til København, via Flensburg og deretter Kielkanalen, Helgoland, London, Frankrike med bla. Dieppe, Camaret etc og videre til Nord-Spania og Portugal. Azorene gav vi opp pga mye vind i fra feil retning… Videre dro vi til Porto Santo og deretter Kanariøyene med La Palma og Gran Canaria. Cap Verde og Mindelo var siste stopp før vi seilte 2266 NM over Atlanteren i løpet av 12 dager 13 timer(!) til Bequia – (Av 68 ARC+ båter var det  bare 1 som seilet raskere enn oss, er litt stolte av det, selv om vi startet en uke senere og hadde mye bra vind).

Nå er det crusing rundt om på Winward og Leeward Islands en stund frem til etter påske… Planen videre er å legge båten på land i huricane sesongen 2018 og reise hjem til sensommeren hjemme, mer om det senere….

*****

Vi starter fra Norge i mid juni 2017 – da går turen sydover via Skagen og København til Kielkanalen, Helgoland og sydover kanalen til Guernsy  og Camaret el Sur. Istedenfor å krysse Biscaya ( det har vi gjort 3 ganger før) – tar vi god tid langsetter vest kysten av Frankrike og nord Spania. Fra A’Coruna har vi lyst til å dra 900 Nm til Azorene hvis vær og vind er med oss. Deretter Madeira – Kanariøyene og CapVerde før vi setter kursen mot Karibien  og julefeiring i 2017. Planen videre er å dra rundt Syd-Amerika  – så julefeiring i 2018 (eller 2019?)  blir i Buenos Aires…… Chile og Stillehavet kommer vi tilbake til – vi har god tid 🙂

world