Planlagt rute

Den opprinnelige planen med å gå fra Karibien og mot østligst punkt på Brazil og videre sydover må skrinlegges fordi vi da vil få mest motvind og motstrøm, og det orker vi ikke i et par tusen nautiske mil så i 2019 ble det Panama kanalen på oss også.

Vi starter fra Norge i midten av juni 2017 og seilte til København, via Flensburg og deretter Kielkanalen, Helgoland, London, Frankrike med bla. Dieppe, Camaret etc og videre til Nord-Spania og Portugal. Azorene gav vi opp pga mye vind i fra feil retning… Videre dro vi til Porto Santo og deretter Kanariøyene med La Palma og Gran Canaria. Cap Verde og Mindelo var siste stopp før vi seilte 2266 NM over Atlanteren i løpet av 12 dager 13 timer(!) til Bequia – (Av 68 ARC+ båter var det  bare 1 som seilet raskere enn oss, er litt stolte av det, selv om vi startet en uke senere og hadde mye bra vind).

Så var det crusing rundt om på Winward og Leeward Islands en stund frem til etter påske, før vi satte kursen til Den Dominikanske Republikk, Fiji, Cube, Belize og i mai 2018 seilte vi inn i Rio Dulce, Guatemala. Der la vi båten i en marina noen måneder i hurricane sesongen og reiste hjem til sensommeren hjemme.

Vi forlot Rio Dulce i november, og seilte via Belize til Mexico og videre opp til Florida. Der var vi jul og nyttår, før vi satte baugen igjen mot Cuba, så til Jamaica og derfra direkte til Panama og San Blas øyene.

April 2019 gikk vi gjennom Panamakanalen og inn i Stillehavet. 23 dager senere var vi i Fransk Polynesia, og har vært her siden (dette skrives i mai 2021). Covid 19 har virkelig satt sitt spor på reisen vår, men vi klager ikke. To år med å seile mellom stillehavsatoller har ikke gitt grunn for klaging.

i skrivende stund holder vi på å klargjøre for de 2000 milene vestover til Fiji. Vi har fått innreisetillatelse og tenker å legge båten på land der i august og reise hjem til april 2022. Forhåpentligvis er verden litt lettere å reise i da. Men det siste som har skjedd er et massivt covid utbrudd på Fiji, så nå sitter vi bare og venter og ser hva som skjer.

world