STILLEHAVET FRANSK POLLYNESIA ! 18.10 – 9-11 2019

Etter å ha frøset i flere år med båt her hjemme i Norge, bestemte vi oss for å selge vår flott Hallberg Rassy 42F. Men før det fikk vi prøvd oss i varmere strøk. Var med noen venner og krysset Atlanteren..

Seilte fra Kapo Verde til Rio de Janeiro og tempen var betydelig bedre en en sommer på sjøen hjemme med ull fra innerst til ytterst. Vi fikk også prøvd oss en måned i Philippines. Been there done that.

Så komme denne muligheten for oss at Kaia og Kjell også skulle på tur. Da stod Stillehavet høyt på vår ønskeliste.

Vi reiste hjemmefra den 18. oktober og endelig etter lang ventetid i LA da vi ikke fikk komme inn gjennom sikkerhetskontrollen, fordi vi ikke hadde papirkopi av boardingkortet, bare elektronisk på mobilen Måtte vente i 10 timer før flyselskapet åpnet skranken sin og vi fikk papirutgaven. Flyturene gikk overraskende fint for Magnar som hadde grudd seg mye. Vi ankom Tahiti Faa`a klokken 05 om morgenen, der vi ble møtt med hula-hula musikk. For en velkomst, deilig temp, så forventningene ble ikke akkurat mindre….

Fant oss en taxi og kom oss til båthavnen i Papeete, er sto Kaia og Kjell og tok imot oss. Og startskuddet gikk for vårt EVENTYR.

Tahiti – Moorea – Huahine – Tahaa – Raiatea – Bora Bora – Tahit

Tahiti Faa`a klokken 05 om morgenen
Tahiti Faa`a klokken 05 om morgenen
På veg mot Moorea går vi forbi Cooks Bay oppkalt etter Captein Cook , Her ble slaget ved Bounyt spilt inn.
På veg mot Moorea går vi forbi Cooks Bay oppkalt etter Captein Cook , Her ble slaget ved Bounyt spilt inn.

Våknet til nok en nydelig dag mandags morgen, dagene begynner tidlig her, og vi legger oss tidlig også så er ikke så rart da. Skulle i dag få oppleve min største frykt bade med store fisk var rimelig skeptisk men spenningen overvant frykten. For en opplevelse helt eventyrlig bade med Hai og Sting ray ikke mange som har for kysset et slikt majestetisk dyr.

Siri kysser Stingray !!!
Siri kysser Stingray !!!

bade

Magnar forsøker å klappe en Stingray
Magnar forsøker å klappe en Stingray
En av de mange Blacktip haiene som vi hadde nærkontakt med. Flotte
En av de mange Blacktip haiene som vi hadde nærkontakt med. Flotte
Vi snorklet på flere av disse flotte Tinkiene på Moorea
Vi snorklet på flere av disse flotte Tinkiene på Moorea

Fantastiske dager og at vi fikk sett kval utenfor revet er jo helt utrolig, store som tog. Gjestene om bord var stumme av beundring og spenning.

På hvalsafari med 2K
På hvalsafari med 2K
På hvalsafari med 2K, blinkskudd av Kjell
På hvalsafari med 2K, blinkskudd av Kjell
På hvalsafari med 2K utenfor Moorea
På hvalsafari med 2K utenfor Moorea
Slik hilser vi her
Slik hilser vi her

Vi fikk oss noen gåturer på land og laget Pareo til oss selv og noen familiemedlemmer utrolig gøy. Fikk også tatt  en tur opp på et slags arboret der di hadde et hav av planter og fikk sett hvordan de fikk dyrket frem den populære vaniljestangen og buskene med nasjonalblomsten som lukter  så himmelsk og en fantastisk utsikt.

På vei opp til arboret på Moorea
På vei opp til arboret på Moorea

Pareo produksjon  utrolig gøy og Kaia er definitivt inspirert til fremtidige gjøremål.

1

2

3

4

Ananasplante. Tenk det tar 3 år før frukten kan høstes!
Ananasplante. Tenk det tar 3 år før frukten kan høstes!

Var innom destilleriet der de laget ananas juice med alkohol fikk prøvesmake men det var kun en som falt i smak. Så måtte vi jo kjøpe ROM som alle på dette kontinentet drikker. Ikke alle som smaker like godt. Vi fikk også besøkt en reke farm Oppdrettsanlegg på land og hadde en himmelsk middag om bord.

Reke/scampi farm på land. De var skamgoe
Reke/scampi farm på land. De var skamgoe

Fredag gikk vi til Huahine ,det viste seg at vi kom midt oppi en stor kano konkurranse, nasjonalsporten her, som skulle være mellom alle øyene, så det var masse folk. Utrolig flott her også. Det som overrasker mest er hvor frodig og flott det er, men er vel ikke mange årene til før de nesten er gjengrodd, for ved trenger de ikke. Vi måtte selvfølgelig på perlefarm og fikk innføring i hvordan de lager de populære svarte Tahiti perlene.

Forberedelse til padle konkurranse. Nasjonalsporten... flotte farkoster
Forberedelse til padle konkurranse. Nasjonalsporten… flotte farkoster

 

Søndag gikk vi til den andre øyen på Huahine ,Montepaa her er det en gammel mann som har det som sitt livsverk å holde den lille stranden ren og fin + at han lager smykker av skjell. På stranden hadde han en høy stokk med en kokosnøtt i toppen som en skulle kaste eller snarere vippe på et underlig vis med et spyd. Dette skulle være en riktig manndomsprøve som visstnok er en nasjonalsport. De bruker det de har og koser seg med det

Traff nesten kokunøtten i toppen av bambusstauren...
Traff nesten kokunøtten i toppen av bambusstauren…
Traff nesten kokosnøtten i toppen på bambusstauren
Traff nesten kokosnøtten i toppen på bambusstauren
Grønt og frodig, privat strand flott
Grønt og frodig, privat strand flott
Synes denne blomten ligner tiriltunge
Synes denne blomten ligner tiriltunge

For en ting er sikkert det er et betydelig lavere tempo her nede enn hjemme. Her var det også en kjent plass der en kunne snorkle med akvariefisk. For første gang skulle jeg gjøre dette også, betydelig mindre en hai og sting ray så dette måtte jo gå bra. Men fortsatt skeptisk til alt under vann. Men for et syn

Mating av småfisk på Montepaa ved Huahine. De fikk brød..
Mating av småfisk på Montepaa ved Huahine. De fikk brød..

Så vel tilbake på hovedøyen, Huahine, måtte vi jo på Perlefarm utrolig mye fint

1

2

Flotte perler! Ikke alle ble igjen på øyen hehe
Flotte perler! Ikke alle ble igjen på øyen hehe

Tirsdag gikk vi til Tahaa la oss et stykke unna en Motu og gikk inn med dingien dagen etter, her skulle de ha betalt om vi ville komme i land så det ble bare litt vassing, men for et lite paradis.

4

Onsdag gikk vi til Raiatea der Kaia og Kjell gjerne ville forhøre seg om litt forskjellig. Vi fikk spist og kost oss på Yath klubben nydelige blåskjell. Og sannelig var det ikke en butikk her også så kortet fikk luftet seg litt

5

Torsdag setter vi seil mot Bora Bora. Magnar fikk en flott seilas og Magnar var et stort smil hele dagen. Ankommer et paradis uten sidestykke får nesten tårer i øyene nå når jeg sitter og skriver. Første natten lå vi rett innenfor revet fytti så fint. Dagen etter flyttet vi litt på oss slik at vi kunne gå i land og handle litt. Kaia og Kjell lurte på om vi ville finne på noe og om vi kjedet oss !!! nei vi er fulle av beundring og blir nesten religiøs av alt det vakre som er rundt oss.

6

Vi flyttet oss rundt på andre siden og for en tur det ble, for et syn, gikk forbi flyplassen og videre innover og forbi alle resortene. La oss på en magisk ankringsplass. Nå kom tårene, tenk og få oppleve dette, så heldig. For om paradis finnes må det være her. Ååå som vi gjerne skulle ha delt dette med våre barn. Mye kan sees på bilder men inntrykkene er definitivt noe annet i virkeligheten. Her får vi også snorklet Magnar har blitt en reser, jeg er fortsatt litt skeptisk. Men jeg har virkelig flyttet på noen barrierer.

7

"I love Bora Bora" - fantastisk å snorkle rundt her
«I love Bora Bora» – fantastisk å snorkle rundt her
Flott Eagel-ray
Flott Eagel-ray

8

9

Vi leide bil også og var veldig miljøbevisst og fikk oss en EL bil , og bare for å knuse den gode samvittigheten ble den ladet av et stort diesel aggregat. Mye og se og festlig og være med Kaia på fiskehandel eller frukt. Vi så noen som stod og renset fisk og vipps hadde Kaia på sin stotrende fransk fått tak i kveldens middag og dessert. Nydelig Tuna smaker jo himmelsk. Fikk oss en kjapp tur innom et lite miniatyr museum en gammel kar som gjorde hobbyen sin til levebrød. Fikk også sett Banion tree, treet som ble modell for filmen Avatar.  Selvføgelig måtte vi innom den populære restauranten Bloody Marys, nydelig mat og god drikke. Fin atmosfære.

 

Kjøre el-bil
Kjøre el-bil
Dagens fangst. Tuna
Dagens fangst. Tuna
Rampen i bakssete :) Flotte damer
Rampen i bakssete 🙂 Flotte damer

10

11

Bloody Marys, anonym inngang, men så flott og spesielt inne
Bloody Marys, anonym inngang, men så flott og spesielt inne
Venter på en aperitiff
Venter på en aperitiff
Banion tree, som var modell for filmen Avatar
Banion tree, som var modell for filmen Avatar
Andektig og ydmyke gjester på 2K i Stillehavet
Andektig og ydmyke gjester på 2K i Stillehavet
Evig takknemlig
Evig takknemlig

1

Etter noen fantastiske dager returnerer vi til Tahiti, det nærmer seg hjemreise. Skulle skrevet og delt så mye mer, men det blir ikke plass. Kaia har tatt for seg både historiske og fakta fortellinger så det skal ikke vi gi oss ut på. Vi har hatt noe fantastiske uker med med dere og har ikke kjedet oss et min. Siste dagene vi var på Tahiti koste vi oss på byen og handlet litt suvenirer. Var innom så å si alle perleforhandlerne for å finne et spesielt som jeg gjerne skulle hatt. Men det får en kun tak i på Moorea så da får en ha det som mål kanskje.

Tusen takk Kaia og Kjell, sammen med dere her har vi minner for livet. Ønsker dere lykke til på ferden og håper vi kan sees igjen om ikke altfor mange år. For oss ga det mersmak og ikke se vekk for at vi kommer en hel gjeng fra Norge og at vi dukker opp på Tonga/ Fidji om et par år. Måtte hell og lykke følge dere. Masse klemmer savner dere.

Siri og Magnar

 

Favoritt puben på Tahiti mikrobryggeri i Papetee ,veldig godt øl. God mat og selvfølgelig internett. Det var jo en utfordring hele tiden Magnar med jobbe tlf nyttet det ikke å sette inn nytt simkort.
Favoritt puben på Tahiti mikrobryggeri i Papetee ,veldig godt øl. God mat og selvfølgelig internett. Det var jo en utfordring hele tiden Magnar med jobbe tlf nyttet det ikke å sette inn nytt simkort.
Kaia snakket mye om at hun gjerne skulle hatt en fargerik blomterkrans og hva kunne vel passet mer som en avskjedsgave til det flotte vertskapet vårt. Passet perfekt til kjolen.
Kaia snakket mye om at hun gjerne skulle hatt en fargerik blomterkrans og hva kunne vel passet mer som en avskjedsgave til det flotte vertskapet vårt. Passet perfekt til kjolen.
Flotte Kaia som snart skulle feire bursdag
Flotte Kaia som snart skulle feire bursdag ❤

5


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s