Dry Tortugas

img_4659Nesten 70 NM vest for Key West, ligger en samling av syv øyer som er dannet av korallrev og sand. De utgjør Dry Tortugas National Park, og vi hadde blitt fortalt at de var vel verd et besøk. En fin plass som utgangspunkt for å krysse Florida Stredet over til Havana. På Dry Tortugas ligger også Fort Jefferson, et av Amerikas største fort som ble begynt bygget i 1846. Byggingen startet for at amerikanerene skulle kontrollere Mexico Gulfen og trafikken inn til Mississippi elven.

img_4680Befal og utkommanderte soldater, slaver og fanger ble bosetningen mens de bygget, og under borgerkrigen ble det avsidesliggende fortet brukt som fengsel for desertører. De fire mennene som ble dømt for mordet på President Abraham Lincoln i 1865 ble også forvart her. Etter 30 år var fortet fremdeles ikke ferdig, de hadde gått gjennom flere hurricanes og to runder med Spansk feber, og i 1874 kastet militæret inn håndkleet og forlot fortet.

img_4731

I dag er stedet et museums med masse informasjonsplakater, og vi hadde noen spennende timer mens vi vandret rundt i det massive fortet.

img_4698
Restaurerte kanoner – imponerende saker

Havet utenfor var blått og klart og innbød til bading og snorkling. Hver dag kom det en stor turistbåt ⛴ fra land og øyen ble fylt med turister i fem timer. I tillegg kom et sjøfly 🛩4-5 ganger hver dag, også med turister så det var mye å følge med på.

img_4722I fortet bodde det noen National Park Rangers som hadde som oppgave å ta vare på naturparken. Det ville også si å borde alle båter som kastet anker for å sjekke at vi hadde utstyr og lisenser på stell. For å ligge her måtte vi fylle ut noen papirer og få en lisens – amerikanerene elsker lisenser… Dessuten skulle vi ha betalt men på grunn av President Trumps goverment shut-down var det ingen som jobbet med å ta inn penger 🤑.

dsc_0204 (2)
Flyet kjørte mellom mastene da det tok av hver dag. Sikkert en adspredelse for flyveren 😀

For å komme hit i dagslys måtte vi heise anker før solen sto opp i Key West, og vi hadde en flott dag under seil ut til de små øyene. Ankringsbukten var skjermet og fin og med godt hold, så vi bestemte oss fort for å bli noen dager. Vi hadde ingen hast med å komme til Havana før Rannveig landet den 13/1. Så vi gikk turer på land, leste mye, snorklet sammen med andre båt-folk, og avsluttet prosjektet med å feste de nye, fleksible solcellepanelene på biminien.

img_4656
Enter at vi hadde ankret så vi denne fisken – den lå og koste seg skyggen av båten. Det er en Grouper har vi lært, og denne er på størrelse med Kaia. Helt ufarlig – lat som om du ikke er den sa Naturforvalteen vi snakket med…. lettere sagt enn gjort 😱

img_4721

Etter fem deilige dager var værmeldingene sånn at det skulle bli greit å seile til Cuba. Det er ca 100 mil over så vi anslo 16-17 timer under seil. Siden vi alltid ønsker å komme inn til nye steder i dagslys, heiste vi anker klokken 14:30 fredag 11. og bega oss ut i Florida Stredet.

dsc_0974

 


En kommentar om “Dry Tortugas

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s