Julaften i Fort Lauderdale, Nyttårsaften i Key West

20181224_223306
God Jul fra Fort Lauderdale

Da julaften 2018 nærmet seg lå vi godt forankret i Lake Sylvia i Fort Lauderdale, og ventet på Rannveig som skulle lande sent på julaften for å være med oss i fem uker. Vi hadde brukt tiden her godt, med masse nyttig handling og mange prosjekter som skulle gjøres ferdig. Ankringsbukten var skjermet for bølger så vi lå veldig stille, men noen dager og netter blåste det veldig mye. Men ankeret holdt og vi lå på samme plass hver morgen. 😘

20190101_095431
maritim julebelysning i Key West

Pam, vår kontaktperson her, hadde som tidligere nevnt hatt en travel tid med å motta alle våre pakker. Levert på døren kom batterier, seil (genoa), 2 nye fleksible solcellepaneler, stoff til nytt bomtrekk og til å montere solcellepaneler, og i tillegg kom det drøssevis med småting med posten, alt i fra ny iPad, GoPro kamera, MPPT-regulator til solcellene, små elektroniske komponenter, ledninger, trådløse hodetelefoner til intercom på båten når vi ankrer eller er i masten (marriage savers….), og ikke minst et BackGammon spill. I tillegg kjøpte vi masse ting mens vi kjørte rundt i området; nye lagere til vindmøllen (du hadde rett Niels, de var utslitt), ny ferskvannspumpe, ny håndholdt VHF og nytt håndsett til VHFen til å montere ute i cockpit for å nevne noe. Mens båten var på land fikk vi montert nytt ekkolodd og skiftet ankerkjettingen og etterpå skiftet ut ankervinsjen.


Som dere skjønner har bank-kortene fått kjørt seg….. men håper vi at vi har bufret opp for det meste for et par år 🤑

20181129_180908

Rannveig ble hentet på flyplassen og vi hadde en hyggelig men sen julaften ombord. Ikke mye ribbe, torsk eller pinnekjøtt, men juleakevitt og 2K tapas.

20181223_094025
julepynten om bord – pluss en nosse 🙂

De neste dagene hadde vi leid bil og kjørte sightseeing rundt i distriktet. Vi var (selvfølgelig) innom outlet-senteret og fikk handlet litt, og vi fylte også godt opp med mat. Så var det å heise anker en tidlig morgen for å komme seg ut av Lake Sylvia og komme sydover til Key West. Avgang var satt til 0500 for å komme ut på halvt høyvann, men ankeret satt så hardt fast at tiden løp avgårde og plutselig var klokken 0530. Det går sikkert fint….. Men nei, med Kaia til rors kjørte vi oss bom fast i utløpet av Lake Sylvia, på nedadgående vann, og det var ikke annet å gjøre enn å ligge der på skrå og vente på høyvann. Rundt oss lå millionvillaene og det var ikke en ønskesituasjon etter hvert som folk våknet opp til oss utenfor vinduene 🙄🤥

på skeivå
På skjeivå i Lake Sylvia

Vi kom oss løs, kom oss ut på havet og satte kursen mot Key West. De første 6-7 timene var det motvind så vi kjørte motor, men etter som vi dreide langs land fikk vi vinden fra siden og i det mørket falt på heiste vi seil. Natten gjennom hadde vi to rev i storseilet og cutterseil (det lille forseilet) og en fin seilas. Ved daggry gikk vi inn på baksiden av revene, inn i Hawk Channel, heiste fulle seil og hadde en flott dag. Vel fremme i Key West hadde vi bestilt plass i Blight Marina og klappet til kai rett før solnedgang 30. desember.

20181231_155613

Før vi reiste herfra for noen uker siden bestilte vi, etter råd fra de lokale, bord på to restauranter til den 30. og 31. Midt i middagen fikk Rannveig telefon fra Norge om at hennes mor hadde sovnet inn. Det gjorde selvfølgelig endringer i planene våre, og hun bestemte seg for å reise hjem 2. januar.20181230_212204

Nyttårsaften i Key West er masse folk i Duwall Street, som er hovedgaten her og stappfull av barer og restauranter. Vi hadde som sagt bestilt bord og hadde en flott tre-retters på Blue Heaven. Etter det var det ut i Duwall Street og kjenne på stemningen. Flere steder i byen etter-aper de New York og senking av The Big Apple, men her i byen er det enten en stor konkylie (conch) eller en drag-Queen i en gigantisk høyhælt sko som senkes ned fra 2 etage…🤡.

20181231_235451

Vel, vi linet opp kvart over 23 foran huset med skoen, Drag-queenen satt allerede oppi og slang slengkyss til menneskemengden 💋💃. TV var der også, og etterhvert ble det så tett med folk at det ikke var mulig å bevege seg. Høylytt nedtelling de siste 30 sekundene og så var skoen på bakken og ett nytt år var begynt. Veldig spesielt…..🎉🎊

20190101_093722

Etter et par drinker på Sloppy Joe, der vi traff vår seilervenn fra Fort Lauderdale, Steve, var det godt å komme seg i køyen.

Onsdag leide vi bil, Camaro cabriolet, for å kjøre Rannveig til Fort Lauderdale og fly hjem. Det gjelder å gjøre det beste ut av situasjonen, og åpen bil i fem timer opp langs alle Keyene (øyene) i sol og varme er en fin opplevelse. Rannveig ble levert på flyplassen og vi vendte bilen hjemover. Det var mye trafikk begge veier, og vi var tilbake i 2K 00:30, 12 timer etter at vi satte oss i bilen.

20190102_154327.jpg

Forrige gang vi var i Key West var i 2014, og da ble vi godt kjent med Wendy som bor her. Vi kontaktet henne da vi kom hit tidlig i desember, og hadde en veldig hyggelig lunsj sammen med henne og Steve før vi heiste anker. Artig å treffe henne igjen, og det kan godt hende de kommer vår vei en vakker dag.

20181129_182154

Søndag 6. januar var det farvel til Key West – nye eventyr venter 😍


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s