23/4. Deilige 20 dager på Antigua

Det var på tide å sette seil etter en flott påskeferie, og vi hadde bestemt at nå skulle Antigua utforskes. 5 timers flott seiling og så var vi ankret opp i den naturlige havnen English Harbour, rett utenfor Nelson’s Dockyard. Det er en fantastisk restaurert britisk maritim kolonistasjon der de gamle husene er restaurert og brukes bl.a til kontorer, seil-loft, butikker, restauranter. I dag er English Harbour og dens nabolandby, Falmouth, internasjonalt kjent som reisemål for seilskip og yachter der de kan ankre opp og ta inn forsyninger. Neste dag flyttet vi oss til Falmouth Bay, og lå der sammen med flere hundre andre seilere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
English Harbour i forgrunnen med Nelson’s Dockyard, og Falmouth Bay i bakgrunnen

Antigua er en av Leewardøyene i De karibiske øyer og er hovedøya i øylandet Antigua og Barbuda. Øylandet er en uavhengig stat innenfor Samveldet av nasjoner, og i henhold til folketellingen i 2011 var det 80 161 innbyggere på øya. Økonomien er hovedsakelig avhengig av turisme, og jordbruket er i stor grad er begrenset til å dekke øyas eget marked.

Over 31 000 mennesker bor i hovedstaden St. John’s som er beliggende i nordvest og har en dyp havn som gjør at de er en attraktiv destinasjon for de store cruise-skipene. Rådet fra lokalbefolkningen når vi skulle på biltur var å sjekke om det var cruise-skip inne. Hvis det var det så vent til en annen dag 😄

IMG_2045
Devils bridge, helt i havgapet. Historien sier at slavene kastet seg ut herfra i desperasjon for å forsøke å svømme hjem til Afrika.

Etterhvert dukket det opp flere kjente; Spinnwill med Heidi og Jens Werner ombord, Abraxas med Helene og Eivind

 

og etterhvert også Oda med Ingrid Marie og Lars og Lovinda Too med Irene og Svein. Vi hadde mange flotte dager og kvelder sammen, med biltur rundt på øya, middager og «sundowner drinks» og fine vandreturer. Det er alltid veldig hyggelig å møte nordmenn 👍🇳🇴

 

Vinden hadde tatt seg kraftig opp igjen og vårt ønske om å flytte oss innenfor ett rev i Nonesuch Bay ble det ikke noe av. De store bølgene utenfor kysten fristet ikke til å legge oss i den litt utsatte lagunen. Så for å strekke kjølen litt tok vi en tur opp til Jolly Harbour, et par timer nordover. Her har de et supermarked med godt utvalg så vi benyttet anledningen til å bunkre opp med mat og drikke. Dagen etter tok vi en tur litt lenger nord, til Deep Bay for å få vasket/skrapet båten under. Vannet er ikke klareste kvalitet hverken i Jolly eller Falmouth Bay, så vi hadde masser av «blindpassasjerer» som hadde søkt tilflukt under vannlinjen vår. En stri tørn med maske og snorkel, men vi fikk av en god del. Dagen etter var det å stampe tre timer tilbake i motvind og bølger til Falmouth for å være med på Starten av Antigua Race Week.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

A2154EA72CC749CD859C9449F3C2B9A7
Fra paraden

Denne regattaen var grunnen for at vi ble så lenge på Antigua, for vi hadde så lyst til å se Classic Week der de gamle trebåtene seiler. Vi hadde også et håp om å få være mannskap på en av båtene, men innsatsen vår på bryggene var litt for tafatt, så det ble ingen mønstring. Men vi klatret opp på en klippe og så starten flere dager og gikk bryggelangs og nøyt synet av alle de nydelige, gamle båtene.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På land var det sydende aktivitet, masse som foregikk om kvelden og vi fikk masse nye seilvenner fra hele verden. Dette samfunnet er utrolig inkluderende og det skjedde stadig noe vi måtte være med på. Det var sundowner drinks på land, grillfester på stranden om kvelden eller vandreturer på morgenen.

IMG_2036
Sundowner på yacht klubben
img_2038.jpg
Reklame for Wadadi øl…..

En av grunnene for at vi ble kjent med alle disse seileren var at Kaia fant en treningsgruppe på morgenene som holdt på med Noodling. Dette er vannaerobic på dypt vann der vi bruker en Noodle (se bilde) til å jobbe med/holde oss flytende. Knallgildt, sosialt og en time med dette var god trening!

 

C677EA314E154B5282C5D89304224109
Noodle gruppen klokken 0900

Hvis vi har øynene og ørene med oss og kanal 68 åpen på VHFen foregår det masse i havnene/ankringsplassene og som regel er alle velkommen 😍

IMG_2046
Steel band konsert på Shirleys Hight
IMG_2039
Vaffeljernet er med og ved hjelp av bærbar generator serverte vi vafler med rømme og syltetøy på stranden under en grillfest. Stor suksess helt til generatoren tok kvelden.

Til slutt var avreisedagen kommet😕. Vi måtte videre mot Dominikanske Republikk og Boca Chica for å møte våre venner på Vega. Vinden og værmeldingen de neste dagene var god, og vi beregnet tre døgn før vi var fremme.

Det var deilige dager ombord med god vind aktenifra og månelyst netter. Godt med litt fred og ro etter 20 dager på Antigua under race-Week. Som det ble sagt:»if you are going to Antigua during race-Week, bring a strong liver»


En kommentar om “23/4. Deilige 20 dager på Antigua

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s