Påskeferie på Guadeloupe

Påsken skulle vi ha sammen med familie på Guadeloupe; Kaias bror Truls med datter Kaia skulle komme ombord i Point a Pitre, så vi kom oss dit og inn i marinaen. Her var det tid for båtvask og rydding og diverse reparasjoner. Symaskinen måtte frem igjen etter at vi hadde spjæret lazybagen (posen på bommen som vi samler storseilet i når vi tar det ned) da vi revet en natt. Det var en stygg spjære-lyd og vi var glade det var den og ikke seilet som laget lyden 😳😎

IMG_2032

Til tross for flystreik og mye styr kom våre to gjester lørdag ettermiddag, og vi hadde en liten matbit før det var i køya. De hadde reist lenge og vi legger oss jo tidlig.

Neste dag var varm og solrik som vanlig og et aldri så lite klimasjokk for de tilreisende. At vi i tillegg ble liggende noen timer i marinaen for å bli ferdig med reparasjonene gjorde det ikke mindre varmt! Men til slutt kom vi oss avgårde og dro til nærmeste paradisøy-Le Gosier, for å bade litt.

IMG_2031Derfra gikk vi for motor en times tid lenger nord og la oss til for natten innenfor korallrevet i St Anne.

Til tross for at 2K har vært ganske mange uker på kryss og tvers på Guadeloupe er det ett sted til som sto på ønskelisten. Syd/øst av øyen ligger en liten natur-perle som vi har hørt mye fint om. Vind og bølger har gjort det umulig for oss å besøke den hittil, så nå hadde vi store forhåpninger denne gangen.

IMG_2021

Inngangen er tricky for oss som er så dype, men vi fulgte nøye kartanvisninger og way-points og kom oss inn, fant en bøye og følte virkelig at vi hadde funnet paradis!! 🌴Fantastisk vann med masse dyreliv og en flott øy å gå tur på og sjekke ut Iguanene.

 

IMG_2022

IMG_2028
Kaia jager iguaner

Vi var her et par dager, nesten mer i vannet enn utenfor, og hadde mange opplevelser. Vi svømte med skilpadder 🐢og rokker, månefisker 🐟 barracuda og sitronhai 🦈og ble aldri lei.

 

IMG_2024
Ut på tur….
IMG_2023
Og selvfølgelig litt fiksing, denne gangen snur vi ankerkjettingen pga mye rust på den delen vi har bruk hittil

Men det var mere å se!! Vi seilte videre til Iles Saintes og var der noen dager med innlagt shopping og restaurantbesøk, før vi heiste seil igjen og hadde en super seiltur til Pigeon.

IMG_2026
Tid for lunsj i Iles Saintes
IMG_2025
Truls til rors på vei til Pigeon. Vi fikk skikkelig med vind rundt Basse Terre

Dette er også et naturreservat med utrolig flotte snorklings-muligheter. Kaia (lillekaia som hun jo heter…) er en fisk i vannet og var igjen mer med hodet under vann enn over.

kaia-hafrue
Havfruen
familie p ur
3xSamuelsen på tur

Men alt har en ende, og på søndag var det tid for å si hadet og ta taxi over øyen til flyplassen. Det var deilig med besøk fra familien og vi håper dere tar turen igjen når vi er på andre hav 😄

IMG_2020
Solnedgang og kos ombord
IMG_2030
Dette bildet trenger ingen kommentar….

2 kommentarer om “Påskeferie på Guadeloupe

  1. Sitter en stille nattestund😊alene, og koser meg med bloggen deres!
    Koselig å se bilder fra lille Kaia og Truls sin tur. Spennende! Og dere ser fantastisk ut begge to😍
    Jeg reiser en liten tur til Newcastle og Shona i morgen, gleder meg!
    Peder og Jone gleder seg til noen dager alene 😂😂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s