12/2 Gjesteblogg av Endre & Henriette

Vi var så heldige å få være med på seileventyret 2K i to hele uker.

Vi mønstret på i Pointe-a-Pitre, Guadeloupe, og kastet loss allerede neste morgen. De neste to ukene skulle vi kun nå land via egne svømmeferdigheter eller jolle. De første dagene var det så å si vindstille, og det var en fantastisk følelse å våkne opp ute på havet, sette seg på dekk og nyte sol og vakker utsikt, for så å få servert nykvernet kaffe av Kaia.

IMG_7030
Godværsseiling

Etter å ha fått jetlag ut av kroppen med en rolig dag i nydelige Ilet de Gosier – en karibisk drøm av en liten øy – la vi på vei sørover til Les Des Saints og øya Terre-de-Haut. Her gikk vi tur opp til Napoleons fort og ble begeistret med både fantastisk utsikt over øygruppa og museet inne på fortet.

Øya bøy ellers på koselig gater med herlige franske gourmetrestauranter og små butikker, og Henriette sin 40 års dag ble feiret her. Champagne må nevnes i samme åndedrag………på fransk vis ble det edle dråper fra frokost til midnatt.

IMG_0108
Champagnefrokost

Helene og Eivind, seilvenner av 2K, ble også med oss ut for å feire. Ett par havslanger, en dragefisk og en gjeng iguaner gjorde også dagen uforglemmelig.

IMG_1888
Pynting før bursdagsfest
IMG_7248
Bursdagsmiddag med fransk gourmet

Etter tre netter på bøye seilte vi nordover for å utforske vestkysten av Basse-Terre-øya av Guadeloupe. Øye består hovedsakelig av vulkanske fjell (opptil 1500 moh) og tett mangroveregnskog, og det kunne virke som om alle skyene fra Atlanterhavet ville innom og tømme seg her.

IMG_7768

IMG_1896
Vi nøt mange gode (og sterke) «sundownere» til denne utsikten

Første stopp ble naturreservatet Pigeon Island. Her kastet vi anker rett på tilholdsstedet til nok en dragefisk. Den nektet å flytte seg og lå og «breste seg» under båten vår under hele vårt besøk.

IMG_1882
Jollefolket

Snorkling ute mellom øyene på Pigeon Island var uten tvil høydepunktet under vann på turen. Her var det fantastiske korallrev, fisker i alle tenkelige og utenkelige farger og Kaia og Endre så til og med en diger barracuda….. Og når man legger til kritthvit sandbunn og krystallklart, turkist vann så ble det stjerner i øynene på oss i hvert fall.

IMG_7119
IMG_3327

Vi var så heldige å time turen til karnevalsesongen, og hver søndag var det karneval i en eller annen landsby rundt omkring på øyene. Vi tok derfor turen til Pointe-Noir for å oppleve stemningen og de flotte kostymene. Gjennom hele natten hadde vi hørt tromming fra land, og utrolig nok var det mer energi igjen til hele søndagen og. Det spares ikke på noe… verken lyd (inkludert motorsykler og det vi i Norge ville kalt rånebiler), sminke, kostymer eller folkeliv. Hele landsbyen satt og ventet i timevis på at paraden skulle begynne.

Neste stopp var Deshaies, nok en idyllisk landsby hvor vi igjen kastet anker. Denne gangen var vi heldigere og fikk en skilpadde som vår nærmeste «nabo», som vi fikk snorklet med rundt båten vår før frokost.

DCIM114GOPRO
Skilpaddekompis

Planen var å seile nordover herfra til Antigua, men etter å ha blitt filleristet gjennom hele natten av bølger, squall og vindkast gjorde vi helomvending og satte kursen sørover mot Dominica. Vinden økte kraftig da vi rundet sydspissen av Guadeloupe. Med mye seil oppe i 48 knop i vindkastene og noen kraftige squall ble det skikkelig krenging og følelsen av «Mann mot natur», og Henriette trodde en stund at hun kom til å ende sine dager her ute. Dominica ble dermed i lengste laget og vi fant oss en idyllisk «nødhavn» i Les Des Saints, denne gangen øya Terre-De-Bas. Dette viste seg å være et godt valg – fargerike, flotte hus og velstelte hager og jungelkledte åser. Alle husene hadde nye tak etter høstens orkan , og befolkningen holdt fremdeles på med å reparere skadene.

IMG_3742
IMG_3744

Været hadde ikke tenkt å bli snillere med oss, så etter noen dager måtte vi bare feste oss fast med liner til båten og legge ut i uværet. Det var saltvann og ferskvann om hverandre, og når man som landkrabbe blir litt skremt at livet på sjøen, så er det godt å se at Kaia og Kjell står trygt til rors med en smil om munnen. «Det er ikke farlig – bare litt ubehagelig innimellom».

Nå skulle vi altså tilbake til der vi startet – Point-a-Pitre. Der ville vi få med oss det store karnevalet – avslutningen på karnevalsesongen. Og det var fantastisk! Og det varte sikkert i 20 timer. Men vi sovnet til trommelyder igjen ute på sjøen.

IMG_7819


Tusen takk, Kaia og Kjell, som lot oss få være med på en del av den spennende reisen deres!

Vi har satt sånn pris på laguster på grillen, nybakt brød til frokost, sundowner (med mer rom enn juice), oppdagelsesferder (over og under vann), morgenkaffe på dekk, samtaler om viktige og uviktige ting og enorm gjestfrihet.

Lykke til videre på eventyret deres! Vi gleder oss til å følge dere her på bloggen.

Klem fra Endre & Henriette

IMG_0783


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s