Fem uker på Guadeloupe

Vi kom til Guadeloupe i begynnelsen av januar fordi Katrine og Agnethe skulle fly hjem fra Point a Pietre. Etter at de hadde reist kom det flere besøk, så vi har hatt litt over en måned på å utforske Guadeloupe og de vakre småøyene som hører til dette landet.

IMG_1809

Guadeloupe er en fransk region i Karibia, og innbyggerene her har alle de samme rettigheter som befolkningen på fastlandet, og øygruppen er en populær ferie-destinasjon for franskmennene.

IMG_1824

Øygruppen ligger mellom Dominica i sør og Montserrat, Antigua og Barbuda i nord og består av øyene Basse-Terre, Grande-Terre, Marie-Galante, La Desirade og de svært små øyene Les Saintes i sørvest. Sett ovenfra minner de to største øyene om vingene på en sommerfugl, og øyene blir derfor også kalt «Le Papillon». Øygruppen har vært under fransk styre siden 1674, med korte avbrudd. En kort periode fra 1813 til 1814 var øya Guadeloupe svensk.

Cristoffer Columbus var den første europeer som gikk i land på Guadeloupe, da han på sin andre sjøreise i november 1493 landet like syd for Capesterre på østsiden av Basse-Terre for å lete etter ferskvann. Han reiste imidlertid videre uten å la noen bli igjen på øya.

IMG_1789
Le Gosier

Siden vi er så heldige å være i båt, har vi brukt tiden på å flytte oss fra den ene øya eller stranden til den andre, og virkelig fått utforske øyene og kystlinjen på vestsiden.

20180208_171611.jpg
På anker utenfor Terre Haut, en av Iles Saintes øyene

Her er utallige paradisbukter med snorkling som minner om å være i et akvarie, og vi har sett utrolig mange ulike fisker og skilpadder, blekkspruter, vakre koraller og slanger…😳Det har også vært en del besøk på gode restauranter, selv om de fleste måltidene lages ombord i 2K. Kjell og Kaia er jo ikke på ferie, men har hverdagesliv ombord😜.

IMG_1803
Hverdagsmiddag ombord….

Det eneste problemet vi støter på er språket, men når Kaia gjør fremstøt med skolefransken – som ikke er god – så blir alle så positive og hjelpsomme og kan faktisk litt engelsk.👍

IMG_1829
Iguana i et tre-se godt etter
IMG_1842
Henriette, Endre og Kjell i godt driv opp til fortet på Terre De-Haut

I tillegg til å ha hatt familie og venner på besøk, har vi fått utrolig mange nye venner på turen. Seilere fra hele verden reker rundt sånn som oss, og vi er alle sultne på nye bekjentskaper og å suge erfaring fra andre. Så vennelisten utvides stadig og vi gleder oss over hver gang vi møter de samme seilerne igjen. Vi er også en del nordmenn som har holdt kontakt siden vi møttes i Europa, og det er utrolig koselig hver gang våre veier krysses.

20180208_170203

De siste ukene her har vært preget av uvanlig mye vind. Vi har hatt Henriette og Endre på besøk, og vinden har satt en stopper på en del av planene.

IMG_1832
Henriette feirer 40 år!! Vi begynner dagen med champagnefrokost

Vi hadde sett for oss å besøke Domnica eller Antigua, men da vi forsøkte oss utpå og det verste vindkastet kom opp i 48 knop, gjorde vi vendereis og landet igjen på Iles des Saintes. For ikke seilvante gjester ble det i meste laget!! Så vi har ligget i bøye eller for anker og blitt vekselvis vugget i søvn eller kastet rundt i sengene, alt etter hvor kraftig vinden har vært.

IMG_1711
På bøye Utenfor Terre De-Haut, en av Iles Des Saintes øyene
IMG_1830
Fra stranden på Terre-De-Bas
IMG_1828
Nærmere kikk på stranden viste store ødeleggelser av Maria. Gjenoppbyggingen var på gang

IMG_1827IMG_1825

Det er karnevalstid i Karibien, og det var vi fast bestemt på at vi måtte få med oss!! Så den ene søndagen flyttet vi oss fra Pigeon til en liten by som heter Pointe Noire for der hadde vi funnet ut at de skulle ha karneval denne søndagen. Vi fant en bitteliten og litt sliten by (etter vår målestokk) som var nesten kjemisk fri for turister bortsett fra oss.

IMG_1831Befolkningen hadde benket seg langs hovedgaten for å se på karnevalet som skulle begynne klokken 1300 – vi fant oss en bar med fortau og ventet – og klokken 1500 hadde vi fremdeles ikke sett noe 😳.

IMG_1843

IMG_1838
Utrolig glad karnevalsdeltager

img_1837.jpg

IMG_1841
Miss Pointe Noire 2017

Men de kom til slutt og alle forventninger ble innfridd😄.

img_1839.jpgSøndagen etterpå var det Grand Parade i Point a Pitre, og da var vi der sammen med hele byen og en haug turister. Det var samme story igjen, det gikk sent og var veldig uorganisert, men mye flott å se. Vi ble til slutt mettet av trommer og fløyter og vendte ut til 2K som lå trygt på anker ute i bukten.

IMG_7819

IMG_7895
Han her tror vi kanskje har en blåmandag…..ikke en del av paraden….

 

IMG_7885IMG_7941Når våre gjester forlater oss i dag12/2 er intensjonen å seile til Puerto Rico, 300 nautiske mil nordover, men med det været vi har nå frister det ikke å ta to døgn i ett strekk. Så vi går oppover langs vestsiden av Guadeloupe og kanskje over til Antigua mens vi venter på at vinden skal løye. Onsdag eller torsdag ser det ut til at vindene blir akseptable igjen.

 

 


En kommentar om “Fem uker på Guadeloupe

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s