29/10 Farvel til La Palma og Tazacorte etter 5 deilige dager

IMG_2497
Tazacorte

 

img_2504.jpg
imponerende molo

Første dagen ruslet vi bare rundt i Tazacorte Port, den delen av byen som ligger ved sjøen, badet litt og tok en busstur til neste by mest for å gjøre noe. Vi er trøtte etter et par netter med seiling, og må holde oss våkne til det blir kveld 😜.

IMG_1338
Vi var høyeste mast på vår brygge….
IMG_1337
Et bilde fra bygaten i Tazacorte Port

Dagen etter kom svenske White Pearl inn, og vi hadde gledet oss til å se de igjen. Sammen med Mia og Thomas var også Mias bror Kent. Vi bestemte oss for å leie bil sammen dagen etter for å se oss rundt på øyen. Men vi hadde jobb å gjøre, som vanlig, og denne gangen var det igjen autopiloten og genoaen. Autopiloten har laget en fryktelig klink-klonk lyd hele turen og er aldeles ikke frisk, og genoaen satt fast igjen og da vi rullet den inn utenfor La Palma falt det en del ned på dekk…..ikke bra 😳.

Så autopiloten ble skrudd løs fra «hullet» bak i båten og etterpå ble genoaen senket ned på dekket. Der så vi til vår overraskelse at fallet var røket-igjen, og det skal absolutt ikke kunne skje. Så Kjell måtte 21 meter opp og se hvordan ting så ut på toppen. Der oppe var ikke alt som det skulle, og vi forsøkte etter beste evne å fikse sånn at vi kan rulle inn og ut genoaen uten problemer. Seilet ble så heist opp og Kjell var oppe i masten en gang til og så på når vi rullet inn og ut. Det så og kjentes helt fint ut, så vi stolte på at dette nå var gode greier.

Autopiloten fikk litt TLC (tender loving care) og ble satt på plass igjen. Vi skjønner ikke hvorfor den lager disse lydene….

IMG_1340
Moloen utenfor havnen. Den er bygget som reservehavn for store skip hvis havnen på andre siden av øya ikke kan brukes.
IMG_1341
høyden på bølgebryteren får en til å lure på hvor tøft det er her når stormene setter inn.

Så var det tid for biltur og forhåpentligvis en liten fottur også. La Palma er spekket med fotturer, lange eller korte rundturer eller frem-og-tilbake turer.

For noen veier!! Det var smalt og bratt og svingete, og den stakkars bilen hadde ikke verdens største motor så den sleit godt i bakkene med fem personer ombord!!

IMG_2565Men vi kom oss rundt, og vi kom opp på øyas høyeste topp Roque de Los Muchados, som er imponerende 2426 meter høyt. Her så vi rett ned i vulkankrateret, et halvsirkelformet krater med en diameter på åtte kilometer.

IMG_2546IMG_255575 prosent av alle nettene på La Palma er stjerneklare netter med lite lysforurensning, og det gjør øya til et av den nordligste halvkules beste steder for observasjon av verdensrommet og stjernene. Derfor er det også et stort observatorie rett under den høyeste toppen.

Vi stoppet masse, tok masse bilder og var veldig imponert. La Palma har mengder med bananplantasjer, og de ligger tett i tett over hele øya. Flere ganger kjørte vi mellom bananpalmer, og vi kunne ha plukket bananer fra bilvinduet.
IMG_2592Litt fakta: hver bananpalme bruker ett år på å vokse seg stor nok til å bære frukt, og de bærer kun en bananklase, og så er den palmen ferdig.

Det er mye spiselig som vokser her, og på ett av stoppene langs veikanten fant vi blå og hvite vindruer, fiken, mandler, kastanjer, kakturblomst (spiselig) og fenikkel.

IMG_1343
Kjell og Thomas på vindrueslang og finner rester etter innhøsting. Solmodne og søte
IMG_2525
Solmoden, ferdig fiken på treet

 

IMG_1352
Thomas, Kent og Mia fra White Pearl
IMG_1349
Avokado. Det hadde ingen av oss sett vokse før. Disse fant vi på restauranten.
IMG_1348
Lunsj-restauranten-sjekk julestjernen

Vel hjemme igjen når mørket falt på, hadde vi vært over den nordlige delen av øya.

Neste dag var det å dra sydover, og kanskje få til en liten fottur. Veiene var litt bedre i dag, og vi kjørte stort sett langs havet. På det sydligste punktet var vi blitt anbefalt en restaurant, og den svarte absolutt til anbefalingen!! På samme sted holder de også på med naturlig saltutvinning, der alt arbeid er manuelt. Vi kjøpte selvfølgelig salt og lokalt brygget øl.

Etter to dager i bil hadde vi en lørdag der vi ryddet, stuet om båten, badet i 25 graders vann, slanget oss på den svarte sandstranden og kjøpte hel, fersk tunfisk fra fiskebåten til 2 euro per kilo.

IMG_1355
Vi skulle bare flytte en ankerkjettinger fra ett sted til et annet-komplett kaos
IMG_1356
Kaos inne og. Skjønner ikke hvordan det skjedde i 36 graders varme

Søndag formiddag var det ut på havet igjen med retning Gran Canaria.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s