22/10 Farvel Porto Santo

IMG_1187Vi stortives på denne vakre øya, og har ikke funnet noen grunn for å reise herfra for å finne andre steder å ligge over lenger tid. Båter kommer og går rundt oss, men vi og flere andre ligger «stand by» og blir etter hvert litt hjemme her på havnen. White Pearl har reist, Sonic har reist og det samme har Vega. Det er en viktig del av langturseileres liv, at vi stifter nye vennskap som vi før eller senere må vinke farvel til fordi de stevner mot andre havner. Kanskje møtes vi igjen, kanskje ikke, men alle disse møtene med fantastiske mennesker som byr på seg selv og sin kunnskap er noe av grunnen til at vi er ute og seiler på de syv hav.

img_1160.jpg
Hadet Vega !!

PROSJEKTER:

Vi visste at vi hadde mange prosjekter som måtte sluttføres før vi kunne sette over Atlanterhavet i november, og her i Porto Santo fant vi havnen vi ville ligge i for å få jobbene gjort. Og etter hvert som tiden har gått har listen blitt lang…..

Først var det fiksing av bomtrekk og genoa-fall. Så var det genakkeren som skulle tapes og sys, og vi fikk heldigvis et sted vi kunne sitte og reparere. Syjobben tok 5 dager – men husk at dagene ikke begynner klokken 0700 og at det er to timer siesta midt på dagen…. Vi anslår ca 30 timer for å fikse seilet.

IMG_1153
Resultatet – vi kaller det en Van Gogg

IMG_1165

Så skulle vi på land og vaske damen og skifte sink både foran og bak propellen. Det var ikke mer groe under enn at vi kunne ha tatt det med dykkerutstyret, og sinken kan vi stort sett skifte under vann med dykkerutstyr MEN sinken bak propellen var løs og angrepet og vi tar ikke sjangsen på å ta foldepropellen av under vann. Marinaen her kunne ta oss opp sa de, og de var blant de billige. Så vi avtale opptak tirsdag ved høyvann, dvs kl 13:30. Litt uheldige med været – det blåste 23 knop da vi skulle opp, og der vi skulle inn for å løftes i traverskranen var det veldig smalt….. Men det var bare å la det stå til, og vi kom opp med litt skrammer og en bøyd rekkestøtte….

Traverskranen kjører over en åpning i betong-brygga, senker ned kraftige lastestopper som legger seg en foran og en bak kjølen (på HELT bestemte plasser), og så løfter kranen alle 12-13 tonnene opp sånn at kjølen går klar av bakken og kjører avgårde med 2K. Ganske imponerende!!  Vi var helt på grensen når det gjelder lengde, så for å få plass i kranen måtte vi demontere begge forseilene. Ikke en enkel manøver, vi brukte hele formiddagen på det og tilsvarende tid på å få alt på plass igjen.

IMG_1175
Vel oppe og på vei dit vi skal overnatte

Vel oppe ble vi hengede i kranen i ett døgn og vente på neste høyvann for å komme på vannet igjen. Vi sov i båten og brukte dagslyset på vasking, stoffing, skifte av sink, skifte av gearolje, sette fast gummiflens rundt seildrevet og mye polering av skutesiden. Så bar det på vannet igjen og «hjem» i marinaen,

IMG_1177
Det er langt opp når hun er på land…
IMG_1186
Propellen er av og sminken skiftes. Gummiforingen over drevet måtte også skiftes.
IMG_1184
Vi er livredder for å få kakerlakker ombord så skoene kommer ikke lenger enn hit! Og så vaskes de godt før de kommer lenger.
IMG_1152
Denne karen ristet vi ut av seilet mens vi holdt på å sy…..og der var flere. Seilet ble heist opp og spylt før det kom ombord!!!

Vi har gått over båten fra baug til akter, sydd trekk til påhengsen (sol og salt tar knekken på alt som ikke er dekket til), Kaia har sydd for andre som hørte ryker om «the sewing lady», vi har snorklet og dykket, gått tur i fjellet bak marinaen, malt ny logo på veggen og snakket med en masse gilde seilere. Men alt har en ende og nå må vi sette kursen mot Kanariøyene. Tiden går og avreise mot Cap Verde er satt til 10-13 november fra en av Kanariøyene.

IMG_1194
Opp dit skal vi, og så videre inn til byen for å handle før avreise
IMG_1195
Endelig oppe
IMG_1214
Blir aldri lei av å se at våre syeblomster er store busker og trær her
IMG_1356
Litt annet utvalg her 😜
IMG_1389
Vi forbereder middag til turen

Vi forlater denne vakre øya og alle de flotte menneskene her, signaturen står på veggen og vi håper å komme tilbake en dag 😄☀️

IMG_1392

IMG_1394
Molo-veggen med tegninger fra seilere fra hele verden

En kommentar om “22/10 Farvel Porto Santo

  1. Tusen takk for spennende oppdateringer. Kakkerlakker må være noe dritt å ha i båten. Flott 2K logo på moloveggen. Gabriela ber hilse. Vi gifter oss på Seychellene den 8. januar. 🙂

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s