Videre langs kysten og til Tavira

Vi var tre overnattinger på Ihla de Culatra, og så fant vi ut at vi ville se litt mere av kysten. Så vi leste oss opp på Algarve-kysten og kom til at vi hadde lyst til å sjekke ut Tavira, en liten by rett ved Spanske-grensen. Utenfor byen ligger en øy, som på Ihla de Culatra, som skal ha de fineste sandstrendene på hele kysten, og det er jo verd å se 😎

Seiling ble det lite av den dagen. Vi hadde fordekket fullt av jolle med motoren på og genakker, og det lille som var av vind var rett i trynet, og det var så lite at det var ikke noe å krysse på. Så vi tøffet motor, latet oss, stoppet og bade i 23 grader og hadde en deilig, sløv dag. Vi fikk følge av masse delfiner og det er alltid koselig å se de flotte dyrene leke om baugen. Bilder klarer vi aldri å få.

IMG_1073
Mye rot på fordekket…

Inn til Tavira på nesten lavvann vistekartplotteren at det skulle være rundt en meter vann innenfor moloen…. Men Navionics-kartet på Ipadene som er mer oppdatert viste at skulle være 2,5m midt i, så vi stolte på det.

IMG_1077
Innseilingen til Tavira med litt av den 7 km lange sandstranden

Vel inne var et en del båter ved bøyer, og vi så at de var en ledig bøye. Det er som regel bedre å ligge på bøye enn på anker, hvis en er trygg for at moringen på bøya holder. En av nabo båtene var local og han sa vi kunne trygt bruke bøya, så da gjorde vi det.

Et besøk på øya i solnedgangen bekreftet de nydelige sandstrendene og at det var nok et lite sydhavsparadis. På vei hjem i Jollå så vi en familie som sto på brygga til rutebåten og så litt forvirret ut. Siste båt var gått, så Kaia fikk ikke ro men måtte tilbake og sjekke…og de var akterutseilte 😫. På vindstille vann tok hun tre voksne og to barn med i Jollå og putret sakte og rolig de femhundre meterene over til fastlandet. Tror det var et skikkelig høydepunkt for de ungene den dagen.

Vi ble et par dager og kjørte på kryss og tvers med Jollå, badet og var på stranden. Ellers var vi hjemme og leste og puslet rundt😜

På vei nordover igjen hadde vinden snudd så igjen var det lille som var av vind nesten rett i mot… Vi motorseilte med genoaen opp til Ihla de Culatra ogu la oss der for natten. Vi har blitt enige om å dra tilbake til Lagos for å bunkre og ligger havn et par netter før vi setter seil mot Porto Santo.

Vi lå bare natten ved Ihla de Culatra, og heiste anker tidlig neste morgen. Det er 45 mil til Lagos og det er bare å komme avgårde.

Igjen er vinden i mot, så vi motorseilte i 7 timer og stoppet og badet flere ganger. Det mest spennende denne dagen var da vi gikk for nærme et lokalt fiskegarn og hektet fiskekroken i det. All sen på stanga for ut og så røyk den-heldigvis. Bare vase på fiske-senen men krokene fant vi igjen, hengende på bøyen på fiskegarnet.

img_1093.jpg
Knute på tråden …

Ved Lagos kastet vi anker utenfor stranden, og dette var vår 18 dag på rad på anker eller bøye. Vi er ganske fornøyd med det👏🏻. Strøm produsert vi nok av selv og vann ha vi fylt kun en gang. Vi bruker ca 25 liter i døgnet,  og med 450 liter på tankene kan vi være ute en stund. Men nå skal det bli godt å ligge i havn, vaske klær, skifte sengetøy og ødsle litt med vann. Skuta trenger også å spyles, hun er skitten og full av salt.

To dager i havn går for! Vi hadde mye å fikse, Kaia sydde litt for andre og så skulle vi vaske og tørke tre maskiner med klesvask og så skulle vi proviantere. Og så var det kvelende varmt så alt gikk litt sent…

Nå er det tirsdag kveld og vi er klar for å legge ut på havet i morgen tidlig. Vanntankene er fylt, mat har vi handlet, Jollå er pakke ned og båten er sjøstuet.

IMG_1286
Middagen er ferdig i trykkokeren. Kalvekjøtt og grønnsaker – mmmm.

Vi skal ha følge med Danske Sonic med Charlotte og Henrik over havet, og avreise er klokken ni i morgene tidlig. Så det er bare å komme seg i seng, for må skal vi ha 70-80 timer med vakter tre time på tre timer av 😳😏

IMG_1289
Reisefølget vårt, Sonic med Charlotte og Henrik ombord
IMG_1284
På vei ut på havet og gleder oss til å seile igjen. Porto Santo om ca 70 timet.

En kommentar om “Videre langs kysten og til Tavira

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s