1/9 fra Figuera de Foz til Nazare, surfers paradise

Vi dro tidlig på formiddagen siden vi ikke syntes Figuera del Foz var en by å bruke tid på. Da ville vi heller utforske Nazare, som er Portugals surfers paradise.

Av gammel vane heiste vi storseilet innenfor moloen, vi hadde sjekket at det skulle bli godt med vind fra siden og volle selvfølgelig seile. Tanken var å drive sakte og rolig sørover mens vi nøt solen og varmen…. men sånn ble det ikke.

Dønningene var mye større enn vi hadde forutsett og vinden kom opp i over 25 knop og stemte aldeles ikke med bølgene og den retningen vi ville. Fullt storseil betydde mye ratting for å korrigere for bølgene, og autopiloten, som vi har døpt Wilma, hun klarte aldeles ikke dette og skrudde seg stadig av. Så da ble det seks timer med håndstyring og mye jobbing og ikke avslapping og soling. Høydepunktet på dagen var en stor flokk delfiner som lekte rundt båten en god stund. Vi blir aldri lei av å se på de når de kommer innom 🐬

Men vi kom frem til slutt og innseilingen til Nazare var flott. Hvite små hus som klatret oppover og over skråningen, og selv om vi visste at dette var en turist-badeby, så den ikke sånn ut. Hotellene var relativt beskjedne og glei fint inn i retten av bygningsmassen.Vi ble igjen møtt på bryggen og fikk tildelt det som så ut til å være den siste ledige plassen i denne lille havnen.

img_0830.jpg
Nazare, en fin, hvit turistby

Nazare hevder å være Portugals største fiskehavn, og størrelsen på mottaket og fiskebåtene rett ved siden av marinaen tilsier at det kan være rett. Og der var det aktivitet døgnet rundt! Det er godt at vi har gode sovehjerte så vi sov gjennom all larmen hver natt.

Byen er også kjent for sitt surfemiljø, og i følge Wikipedia er den største bølgen som er målt at noen har surfet i målt her 🏄‍♀️🏄

Vi brukte neste dag på å være turister. Gåturen inn til byen fra marinaen gikk langs stranden, og midt på promenaden har de bygget et levende museum som en hyllest til fiskeriene og fiskerkonene. Her viser de hvordan de tørket fisk og en rekke av de gamle fiskebåtene lå utstilt. Det var også opplysningsskilter på Portugisisk og engelsk som fortalte om tidligere tiders fangstmetoder. Veldig bra laget til.

IMG_0836
Her står Kjell ved tørkestativene. Dette var kvinnenes jobb.
IMG_0837
Fiskebåter og den lengst vekk var den første redningsbåten i byen.

Og siden vi var turister så tok vi banen opp på toppen av fjellet, til en skikkelig turistfelle, og spaserte ned igjen i solen.

IMG_0844Etter den turen var det på tide med et vannhull og litt grillet fisk til lunsj. Grillene til restaurantene står ute på fortauet i bakgaten, og så springer de inn og ut med maten. Ikke helt Norsk standard vil vi tro.

IMG_0847
Her grillet de lunsjen vår.

Planen var å dra videre om ettermiddagen og ankre opp bare en liten time herfra, men vi ble frarådet å reise. Innløpet til ankringsplassen var trangt og utsatt ved mye vind og bølger, så vi gjorde lurest i å vente. Selv om som de sa, you are Norwegians and you are some tough people…

Vi ble en natt til i Nazare, og det viste seg at det hadde ikke vært mulig å gå inn i bukten vi vill til den dagen.


En kommentar om “1/9 fra Figuera de Foz til Nazare, surfers paradise

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s