30/8 fra Aveiro til Figuera de Foz

Så var det ut på havet i tåke igjen!! Og ingen vind som kunne blåse bort tåken heller 😳🌧😤

Vi kjørte for motor hele turen, 6 timer. Genoaen ble rullet ut men det var mest for syns skyld…. Det er skikkelig kjipt å gå for motor en hel dag i fuktig tåke, så det var godt å komme i havn. En liten stund lurte vi på å starte varmen nedenunder, men så sjekket vi temperaturen og den sa 20 grader. Men det er fuktig og dermed kjølig så det var langbukser og fleece hele dagen.

Etter middag ombord gikk vi ut i byen for å se oss rundt litt. Dette viste seg å være en skikkelig badeby med hoteller og restauranter langs hele boulevarden, og det er ikke en by vi fant veldig sjarmerende.

Det beste med denne byen var at da vi kom hjem igjen hadde den norske katamaranen Vega, som vi ble kjent med i Povoa de Viazim, lagt til ved siden av oss! Det ble et hjertelig gjensyn meg Guri og Oddvar og barna Sigri, Askil og Viljar.😄

Vi dro videre neste dag, men Vega-folket bestemte seg for å bli en dag til. Vi sees nok snart igjen langs kysten.

Det er en ting til vi må fortelle 😜. Da vi var i Flensburg bunkret vi godt med cola og favorittølen Carl Spesial. Mye av dette ble lagt på «fjernlagring» under dørkplatene, i mange små rom vi har der. Her om dagen kom vi hjem og hørte fra utsiden av båten at gassalarmen gikk , Snifferen for denne er under komfyren, i gryteskapet, og vi forventet vdet verste da vi åpnet luken inn til båten. Men her var det ingen lukt, og etter å ha skrudd av og på gassalarmen var det stille. Dette gjentok seg mange dager. Vi skrudde helt av gassen og alarmen gikk, så vi lurte jo på hva som skjedde. Så fikk Kaia en dag for seg å vaske ut av alle lukene i dørken, bare for å eleminere eventuelle ting der. Det var dessuten noe mørkt vann under skapet i byssa som var litt merkelig (!). Etterhvert som vi åpnet flere og flere dørkplatene fant vi mere skittent vann – og til slutt kom vi over flere øl- og brusbokser som hadde etset hull,  og det fløyt med ØL i de lukene. Alle lukene har hull mellom seg, så gassalarmen hadde rett og slett slått ut på øl😄🙈

IMG_1127

Lessons learned 👍 – aluminiumsbokser reagerer på rustfritt stål som kjølboltene er festet på nede under dørkplatene.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s