8 dager i havn

Etter 8 dager i denne vennlige marinaen er det på tide å løsne fortøyningene. Vi har egentlig ingen hast, vi skal ikke forlate Portugal før om en måned, men vi er lei av tåke og kaldt vann og ville søke lykken på sol lengre sør.

Vi har blitt kjent med mange, flotte mennesker i denne havnen; bl.a noen hyggelige Danske Nordwind, svenske Black Pearl, Norske Vega og britiske The wind is free, for å nevne noen, men de hadde alle reist de siste dagene så nå var det vår tur. Avskjeder med flotte mennesker som er ute og reker på havet sånn som oss har blitt en del av hverdagen. Noen vil vi se igjen lenger sør, noen holder vi kontakt med underveis og andre er bare veldig hyggelige møter som forsvinner i det blå. Vi anser oss som veldig heldige som får bli kjent med så mange og oppleve så mye som vi gjør nå.

Mens vi lå i havn har vi gjort en del med skuta. Kjell har vært oppe i masten og festet radarreflektorene. Det er to «dingser» som henger høyt oppe i masten og som raraden til andre båter vil motta signaler fra. En seilbåt ikke alltid veldig synlig på andres radar, og siden denne kysten er kjent for sine tåkebanker er det greit å ha dette på plass. Vi har brukt radaren mye, og ser at det er et viktig hjelpemiddel i tåke og i mørke.

IMG_1091
Radarreflektorer-de to små rørene som står under øverste saling

I tillegg til dette har Kaia hatt oppe symaskinen og gjort ferdig (endelig) forlengelsen av biminien, sånn at nå er hele kabinen under tak når vi ikke seiler.

IMG_0767I samme slengen laget hun et frukt- og grønnsaksnett. Dette er helt nødvendig i varmen og bevarer frukt og grønt mye lenger. Det skal komme et par til etterhvert.

IMG_0766
Frukt og grønnsaksnett

Det ble også gjort reparasjoner på biminien (solbeskyttelse over rattet) for det hadde allerede kommet hull et par steder pga gnissing. Det gjenstår å reparere bomtrekket-det vi dekker storseilet med når det er nede. Vinden har fart ille med det så det er neste reparasjonsprosjekt.

Et annet og ikke fullt så gildt prosjekt var at ett av toalettene var tett. Vi staket og pumpet og sukket og stønnet men klarte til slutt å pumpe «proppen» ut i vannet og godt var det. Det er en skikkelig drittjobb å måtte demontere 😤

Som om ikke det var nok så sluttet radaren å virke dagen før vi skulle dra. Det er en WIFI-radar som mistet kontakten etter å ha ligget stille så lenge. Kjell feilsøke og trikset, bannet og svettet men det var ikke signal å få. Men til slutt kom det tips om å sette på en ekstra av/på bryter sånn at radaren ikke skal gå i «sovemodus», og da kom den opp igjen.

Den ekstra GPS antennen vi hadde for å gi posisjon til radioene våre sluttet også å virke, den er ødelagt, så Kjell måtte igjen til med kabler og verktøy og ned i det lille tekniske rommet bak i båten, og trekke om kabler sånn at vi fikk dette på plass igjen. Å komme opp og ned av de to lagerrommene bak, der mye teknisk er gjemt, er en utfordring og størrelsen på nedgangen gjør at vi kan ikke legge på oss ett gram.

Et annet og mye artigere prosjekt vi hadde en dag var å sjekke ut en seilbåt for en av vennene våre i Stavanger. Vi ble hentet en tidlig morgen av en veldig hyggelig Portugisisk megler som snakket flott engelsk, og kjørt ca 130 km til Vigo for å se på båten. Vi fikk dermed en guidet tur gjennom denne delen av Portugal og en veldig trivelig dag.

Det har også kommet på plass et lite bord ute i cockpiten. 😀👏🏻 Det har vært der lenge, men litt halvferdig og under utvikling. Men nå er det montert og på plass til glede for oss når vi ligger stille. Det store bordet tar all plassen, så dette er supert for snacks og drinker.

Legg også merke til posen bak, den er spesialsydd for plassen og en kjekk sak å ha alt fra solkrem til vannflasker, bøker og smådinser vi ikke vet hvor vi skal legge. Vi tryller nok noen flere oppbevarings-poser ut av symaskinen etterhvert.

Sånn gikk nå de 8 dagene. Mange spaserturer i alle retninger, litt handling av ting og tang, en tur til tannlegen for Kjell mistet en del av en jeksel da han beit i en ferskenstein, litt testing på SSB radioen som er dårlig på mottak og en middag ombord hos Vega. I tillegg er det daglig hyggelige pratestunder på brygga. Men alt har en ende og nå er vi på vei mot nye kjekke steder.

 

 

 

 


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s