19/8 Fra Porto og nordover igjen til Povoa de Varzim

Etter at Sara hadde reist var det tid for å sette seil igjen. Men vi har kommet langt ned på Portugals kyst allerede, og skal ikke legge over til Madeira og videre til Kanariøyene før i begynnelsen av oktober, så vi har «all the time in the world»

Vi likte oss godt i den forrige marinaene, og det er langt mellom gode ankringsplasser langs denne kysten, så vi bestemte oss for å dra nordover 😳!!

Vinden er for tiden rett nordlig og ganske kraftig og veldig kald. Når vannet også er 15-16 grader så er det kjølig på havet. Vi kjempet oss de 14 milene nordover i stiv kuling midt i mot, så det var motor som gjaldt. Et kort forsøk på å krysse med stormseilet ble raskt avsluttet, her gjeldt det bare å komme frem fortest mulig. Vi liker oss bestemt best i medvind.

Et av problemen vi møter på havet i Portugal er all fiskeredskapen. Det er mye mer her enn langs Spania, og ikke er de lette å se heller. Så her er alltid en av oss med et øye på havet.

Nå ligger vi igjen i Varzim, på samme plass, og har tenkt å bli her en ukes tid.

img_0744.jpgDet er mye småplukk som skal fikses, klær som skal vaskes bøker som skal leses og en by som skal utforskes. Vi skal rett og slett bare ta det med ro og pusle litt. Det er også mange hyggelige langturseilere her som vi ble kjent ned på grillfesten på fredag, så det mangler ikke på noen å småprate med heller.

Varzim er en veldig gammel by med mye historie, og mange festivaler. Den er, som de fleste byene langs kysten, tuftet på fiske, men har i nyere tid også blitt en stor badeby med flotte strender, hoteller og casino. Og alltid dette vegg-i-vegg med kirkene.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s