14/8 Ila De Arousa til Baiona

Etter to deilige dager på den flotte lille øyen som vi mener er Spanjolenes egen hemmelighet, var det på tide å kaste loss og dra videre. Vi hadde sett oss ut et par øyer som er naturreservater på vei til Baiona, Ila De Ons og Ila De Ole. Den første er ikke tilgjengelig for allmennheten om vinteren, og det bor kun 7 personer der, men spanjolene valfarter dit hele sommeren.

Allerede da vi våknet kjente vi at det var blitt kaldere, og ute langs kysten lån tåka graut-tjukk. Vi tråklet oss ut mellom alle skjell-farmene som dette steder er pepret med, tydeligvis en hovednæring, og kom oss ut på havet. I dag var vi glade for at vi har både radar og AIS!

Begge de to øyene vi ville besøke ble passert nesten uten at vi så de på grunn av tåke, og det var kaldt ute på sjøen. Så vi passerte de sakte og gikk så direkte til Baiona og fikk en fin plass langsetter bryggen.

IMG_0672
Baiona havn sett fra fortet

Vi har vært her flere ganger før og er veldig begeistret for denne byen. Masse restauranter og butikker i trange gamle bygater, og et gammelt fort som vi måtte opp og se på.

IMG_0663

I Baiona trengte både båt og mannskap en vask, det er helt merkelig hvor skitten skuta har blitt de siste dagene. Et skikkelig grått lag av støv over alt, og da er det godt med en effektiv fokkeslask Sara 😄

IMG_0661Etter ankerdram og vask og tur var det på tide med mat og drikke. I smågatene bak front-fasaden til byen kryr det av små restauranter og etterhvert som kvelden seg på ble det veldig folksomt her. En fin kveld som ble natt før vi var hjemme.

IMG_0673

 

 

 


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s