12/8 Corcubion til Ila De Arousa

Etter en rolig morgen var vi igjen på vei sørover under seil. Vi var ikke helt sikre på hvor langt vi skulle dra, men hadde sett oss ut et naturreservat et godt stykke ned langs kysten.

Dagens seilas var fin, ganske rolig sjø og passelig med vind aktenifra, så vi hadde noen deilige timer i solen. Det eneste negative som kan sies er at temperatur på både vind og vann er alt for lavt, så vi har shorts og fleecejakker mens vi seiler. Men med en gang vi legger inn mot land og kommer inn i en av buktende blir vi møtt av en fantastisk fønvind som kommer over land. Helt magisk 😄☀️

Sånn var det i dag også. Etterhvert fikk vi nok av havet og etter 6 timer la vi kursen inn mot en stor bukt med mange byer. Vi hadde sett oss ut en av de mindre buktene som ankringsplass, og stor var gleden da det viste seg å ligge en fin liten by der og at det var bøyer å fortøye i. Vinden har øst seg opp til 30-35 knop hver kveld og da er det hyggelig med en solid bøye og slippe å bale med ankeret.

IMG_0610

Vi trengte å proviantere og hadde lyst til å se på byen, så vi satte jollen med motor på vannet og kjørte inn. Det viste seg å være lurt – de hadde byfest med karneval på andre dagen, og over alt var det feststemte mennesker i kostymer, det va levende musikk flere steder og vi kom også over et tromme-orkester. Veldig artig å være med på.

Som om ikke det var nok så hadde de også skjell-festival, og i store telt i havnen på andre siden av byen (5 minutter å gå) solgte de alt du kunne tenke deg av ferske skjell, plus grillede sardiner og paella og blekksprut og sikkert mye mer som vi ikke fikk med oss. Så vi spiste oss gode og mette og det kostet nesten ingenting.

Byfesten varte hele natten med konsert på torget og store høytalere, og vi hørte de ut til oss helt til tidlig morgen. Neste dag tror vi hele øyen må ha vært bakfulle 😜.

Vi gikk oss en flott tur rundt på øyen på søndag. Det var en nærmest vindstille dag etter en natt med mye vind, og det var godt med sol og varme. Vi fant noen vannhull, kjørte tilbake til båten og hadde lang sista, Kjell vasket skutesiden og i kveldingen kjørte vi inn til byen igjen og hadde et deilig måltid til med skjell. I morgen er det ut på bøjan blå igjen.

Og jeg glemte nesten – Sara var tøff og hadde morgenbad når sjøtemperaturen viste 17 grader. Brrrr. ..

IMG_0612


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s