11/8 Camarinas til Corcubion

Vi var tidlige i køyen i går kveld, og derved også tidligere oppe enn vanlig. Natten på anker hadde vært rolig, vinden hadde løyet i løpet av natten, men så hadde den som forventet tatt seg opp igjen i morgentimene.

Vi hadde planlagt å sette jollen på vannet og sjekke ut Camarinas, som hadde et kniplingsmuseum som attraksjon, men planene endret etter å ha sjekket vind-varslene på Windy og Passageweather. Det skal blåse mye i dag også, og utpå ettermiddagen like mye som i går – opp mot 40 knop. Det hadde vi (Kaia) ikke lyst på, så alternativene var tidlig start eller bli en natt til. Så det ble tidlig start og Sara varte opp med pannekaker til frokost for å ha litt ballast i magen.

IMG_2609
Cabo Finesterre, i tidligere tider trodde Spanjolene dette var verdens ende.

Grunnen for Kaias skepsis til mye vind i dag skyldes et uhell ved innseilingen til bukten i går ettermiddag.  Vinden hadde jobbet seg opp til mellom 35 og 40 knop aktenifra og med fullt storseil fikk vi en ufrivillig jibb og storseilskjøtet traff henne i nakken og ansiktet og sendte henne over hele cockpiten, og heldigvis i fanget til Sara.

En dramatisk opplevelse som har satt sine spor, så det er bare å jobbe seg gjennom. Så derfor hadde hun kapteinsrollen i dag og forlangte tre rev og cutterseil.  Til tider var det nok og til tider litt lite, og vi rundet det beryktede Cap Finesterre i fint driv og fant en ankringsplass inne i  Corubion.

IMG_2586Disse små Spanske havnene har ikke marinaer eller havner som er tilrettelagt for en båt av vår størrelse, så  vi setter vår lit til tredve kilo Bruce i all denne vinden. Den må snart gi seg…..

IMG_0600
Ankringsplassen vår
IMG_0601
Ankerdram og snacks etter at ankeret har satt seg 👍⚓️
IMG_2576
Alle vindmøllene tyder på at det pleier å blåse her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s