10/8 La Coruna til Puerto de Camarinas

Nok er nok og etter noen fine dager i La Coruna var det på tide å «strekke kjølen» igjen. Vi dro ut i strålende sol (smurt med faktor 50 på utsatte kroppsdeler) og rundet pynten ved fyret og fikk vinden i ryggen. Vi dro ut et godt stykke fra land for å få god vind og mindre bølger, og det funket.

Etter å ha fått opp begge seilene og etablert en kurs var det på tide at Sara tok roret. Hun har ikke vært helt i slaget i bølgene tidligere (de har vært høye og rullet mye!) men nå med nyinnkjøpte sjøsykearmbånd og fin vind var det på tide å styre. Det gikk knirkefritt i flere timer, og vi andre slappet godt av.

IMG_0758
Sara tar styringen 😄

Utpå ettermiddagen, da vi nærmet oss stedet vi hadde planlagt å ankre, økte vinden i styrke og mens vi tok ned seil så vi 45 knop i kastene, så det var litt travelt ombord 😎

Men alt gikk greit og vi kastet anker på 6 meter høyvann som skulle ned til 3 meter på lavvann. Ankeret veier 30 kilo og vi la ut 35 meter kjetting og lå som spikret i vinden, og da kvelden kom hadde vinden roet seg til 24-25 knop. Mye vind det også, men vi ligger så godt at vi i skrivende stund tar kvelden og håper på en god natt.

Neste morgen:

Vi har ligget fjellstøtt og vinden roet seg i natt, og vi våknet til 15 grader !!! i både luft og vann, og tiltakende vind. Egentlig hadde vi tenkt å sette jollen på vannet og sjekke ut byen som har et kniplingsmuseum som attraksjon 😄, Men vinden skal øke i ettermiddag og vi skal rundt Finesterre. Dette er Spanias beryktede vestligste punkt, der mang en seiler har fått problemer , og kysten kalles lokalt for  vert Costa da Morte – Dødskysten.

Vi tenkte den skulle rundes FØR vinden når de største høydene i dag. Rett rundt Finesterre ligger en liten by der vi har tenkt å ankre. Så nå lager Sara pannekaker før vi gir oss ut på havet og 25 NM til destinasjon.


En kommentar om “10/8 La Coruna til Puerto de Camarinas

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s