7/8 Vicedo til La Coruna

I god tid før laveste lavvann var vi ute av havnen og på gang igjen. Vi fikk regn og motvind på 30 knop den første timen, og hadde på både ullstilongs og lue. Ikke helt det vi hadde sett for oss nei…. Vel ute på havet legge vi sydover og får vinden skrått aktenifra, og da blir det straks mye bedre. 2K liker seg (som de fleste seilbåter?) veldig godt i sånn vind, og vi surfet nesten på bølgene da vi rundet Spanias nordligste punkt. Da regnet etterhvert ga seg ble det riktig trivelig.

Men hvor lenge varte paradiset – vinden løyet men bølgene var like store så da ble det mye vugging og et storseil som slo i bølgene så hele riggen ristet. Vi ga fort opp det og startet motoren.

Innen vi kom inn i La Coruna på ettermiddagen hadde solen tittet frem og shortsen var på igjen ☀️😄.

IMG_0761

La Coruna er en stor by og vi har vært her med båt tre ganger før og føler at vi er ganske godt kjent.  Det er alltid hyggelig å komme tilbake til steder vi har vært før, og denne gangen med Sara. Det er også deilig å ligge godt fortøyd til brygga etter flere dager med urolige netter.

På vei inn i havnen så vi masse sniper som seilte regatta ute i havnebassenget, og da Kaia sjekket nasjonaliteten på seilene så vi at det måtte være et VM og at det var flere norske båter med. Og ikke lenge etter at vi hadde fortøyd kom alle skipene seilende inn i havnen, de hadde plass helt innesrst, og da de norske båtene passerte oss så var at det var Jørn Haga fra Stavanger som var ror-mann i den ene. Veldig artig og tilfeldig møte 👏🏻👍

IMG_0561

Neste morgen hadde vi mange planer om både gåtur og en tur med jollen ut og se på VM, men vi oppdaget fukt og mugg foran i stue-rommet (helt foran i båten) og da gikk dagen med til rydding, vasking, vasking og tørking – og til slutt disket Sara opp med en knallgod middag.

På tirsdag ettermiddag kom Abraxas 3 med Helene og Eivind ombord. De hadde krysset Biscaya, og vi har fulgt de på FB i mange måneder. Veldig hyggelig å møtes i «real life», og våre veier krysses nok igjen på vei til Karibien.

Vi ble her en natt til for å kunne se litt av byen og handle mat for et par dager på anker nedover kysten. Vi gikk tur ut til verdens eldste fyrtårn, og surret oss tilbake gjennom trange idylliske gater.

IMG_0564
Sara og Kjell foran verdens eldste fyrtårn

IMG_2568

I morgen skal vi nedover her:

IMG_0567


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s