19/7 Guernsey – Camaret-sur-Mer

Onsdag var det tid for å seile videre – turen sørover har blitt litt travlere enn vi hadde trodd, og det får vi ta lærdom av.

Etter å ha ventet på høyvann for å fylle diesel siden dieselbryggen ble tørrlagt ved lavvann….( diesel £ 0,6 pr liter), var vi avgårde midt på dagen. Og vindretningen var ganske riktig rett i mot i dag igjen, og det var en kald vind. Men det var bare å «knalle på» med jerngenoa og storseil og kjempe mot vind og bølger. Den engelske kanalen har vi etterhvert fått litt motforestillinger til, det er stort sett bølger, motstrøm og motvind 😜

Men vind og bølger ble bedre, det er sånn når vi seiler i over ett døgn at det nesten alltid er noe dårlig og noe bra vær. Vi står sjelden til rors, til det har vi en effektiv autopilot, så vi sitter i cockpiten og følger med på kart og kikker fremover sånn hvert kvarter. Vi har montert kartplottere på en kulebrakett sånn at den kan snus 180 grader og vi kan se den fra cockpiten.

Men midt på natten, klokken var ett og det var stummende mørkt, så var det som om noen slapp været ut av en sekk. På noen få minutter gikk vinden fra koselige 14 knop til 38 samtidig som vinden dreide 90 grader OG det begynte å regne. Det var travelt å være alene på vakt, men heldigvis var Kjell stått opp og kom seg fort i klærne og hjalp til med å få ned tre rev i storseilet. Så var det bare å ri av drittværet. Det varte noen timer, og da det grydde av dag ved seks-tiden hadde det roet seg litt. Men det var 5-6 meter bølger så det var ikke veldig trivelig. Frokosten besto av en pakke Ritzkjeks og cola…

Vi var veldig glade da vi endelig lå til kai i Camaret  26 timer etter at vi forlot Guernsey. Vi har vært her før og vet at de serverer de mest fantastiske skalldyrfat her, og følte vi hadde fortjent det.

img_0688.jpgDet ble en tidlig kveld etter dette måltidet 😄🥂

Dagen etter ble viet til klesvask og båtvask og småreparasjoner av ting som ryker underveis. Bare å vaske et par maskiner med klær tar en halv dag. Først gå til vaskeautomaten 10 minutter unna, så vaske en maskin 1 time – og så passe på å være der når den slutter. Så en maskin til og være der igjen når den er ferdig og så en time i tørketrommel. Hvis det er flere som skal vaske må du vente i kø og er du der ikke når det er din tur rykker du bakover i køen. Og er ikke de der som eier tøyet i maskinen som er ferdig, så tas tøyet ut og legges oppå maskinen eller i tøykurven/bagen hvis du har satt den ved maskinen. TTT-ting tar tid.

Lørdag var det dårlig vær med masse vind og regn så vi bestemte oss for å,»ligge på været»-sammen med de fleste andre i havnen. Håper å komme avgårde tidlig søndag morgen. Mellom regnbygene gjør vi «kontorarbeid» og lager vi mat ute på induksjonsplate fra IKEA, det er greit å slippe mat-osen inne i båte. Denne dagen er det tunfisk på menyen til høyst overkommelig pris 😄

Og så har vi kjøpt et nytt bilde…

 

 

 


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s