16-17/7 Dieppe – Guernsey

Vi har tre ganger før, med ulike båter på vei opp og ned i Europa, forsøkt å gå til kanaløyene, men hver gang har været stoppet oss. Kraftig motvind forsøker vi å unngå ved å gå andre veier og på grunn av det har vi aldri nådd Guernsey. Så i dag var dagen for forsøk nr 4 .. Vi skulle seile 270 grader og ute i kanalen møtte vi (igjen) de vanlige 25 knop vind og en vindretning på – 270 grader. Det vil på godt norsk si «rett i trynet» og det er ikke en seilers drøm 😒.

Men denne gangen SKULLE vi til Guernsey og krysset med godt mot noen timer. Så var det slutt på gode forsetter og tålmodigheten…med den farten ville det ta over to døgn å seil 150 nautiske mil og det gadd vi ikke. Så vi kvernet opp Volvoen og motorseilte til vinden var mer gunstig utpå natten. Pingler….

30 timer og 168 NM senere var vi endelig fremme.

IMG_0435Vi ligger litt til høyre i bildet, utenpå en annen båt.

Guernsey var en kjekk øy og vi fikk endelig litt sol. Så langt har alle nattseilinger krevd både ull-undertøy, raggsokker i seilstøvler, dunjakke og det mest heavy seiltøyet vi har med. Omtrent som oktober-seiling i Norge… Det var ikke det vi hadde forventet og vi fortsetter å søke sol og varme sørover ☀️

IMG_0439

Vi ble overrasket av en squall – uværsbyge med mye regn og vind – mens vi var inne og utforsket Guernsey. Vi søkte tilflukt på en restaurant og hadde det fint, men på flytebryggene der vi lå hadde det vært drama. En av båtene hadde kommet i klem under bryggen og det måtte kranbåt til for å løfte opp bryggen for å få den løs. Båten foran oss måtte flytte men heldigvis kunne vi og båten innenfor oss bli liggende, ellers hadde det vært litt vanskelig for vi var jo ikke der…. Lessons learned – igjen – legg igjen telefonnummer og la nøkkelen stå i.

Uheldigvis hadde vi satt lukene i båten oppe så badet var fylt med en bøtte vann, forsåvidt uproblematisk, men det samme hadde skjedd med sengen og sengetøyet og det var litt verre…..

To dager ble vi her, skulle gjerne vært lenger men vi har avtaler lenger sør så vi må avgårde. Lang tur i vente og nok en kanalkryssing.

IMG_0687

Litt historie: Guernsey er en britisk kronbesittelse i Den engelske kanal utenfor kysten av Normandie. Som en bailiwick, «juridisk område», består Guernsey ikke bare av de ti sognene på øya Guernsey, men også øyene Alderney og Sark, hver av de med egne styrer og øyene Herm, Jethou, Brecqhou og Lihou og et antall mindre, ubebodde øyer. Selv om det militære forsvaret av øyene er underlagt Storbritannia, er Guernsey ikke en del av Storbritannia, men en besittelse av den britiske kronen. Guernsey er ikke et medlem av Den europeiske union men har isteden en særskilt forhold til EU og blir behandlet som en del av EU i henhold til frihandel med varer. Sammen med den noe større naboøya Jersey utgjør Guernsey og de mindre øyene den geografiske enheten som kalles Kanaløyene

IMG_0691


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s