14/7 Boulogne Sur Mer – Dieppe

Etter en god natts søvn og litt kjapp frokost var vi igjen klar for havet. Vi gikk ut ved 8 tiden for å få tidevann og strøm med oss det meste av dagen. Vel ute på havet møtte vi de etterhvert så vante 25 knop med vind, og den var mot oss i dag og ikke med. I tillegg til mye vind var det også godt med bølger, og det var bare å sette et par rev og rulle ut cutter-seilet så hadde vi en behagelig dag. Men det er langt fra Bolougne Sur Mer til Dieppe, så det ble 10 timer under seil og 65 nautiske mil
Dette var Rannveigs siste seildag, så hun var fornøyd med at det ble mye vind og flott seiling 😄⛵️.

IMG_0693

Dieppe er en flott by i Normandie. Kysten er rettlinjet med bratt kant av krittformasjoner mot havet og det er masse gamle, flotte, velholdte hus langs hele havnen. Vi gikk turer gjennom en fin gammel by med masse historie, blandt annet Diepperaidet (også kjent som slaget ved Dieppe og Operasjon Jubilee) som var en alliert landgangsaksjon under den andre verdenskrig ved det naziokkuperte havnebyen Dieppe i nordlige Frankrike den 19. august 1942.

Sent fredag kveld fikk vi en privat omvisning i byens gamle kirke av en lokal ildsjel, og fikk med oss litt historie.

IMG_0695

En lokal liten restaurant hadde konsert på fortauet og der ble vi sittende til de stengte.

Tidevannsforskjellen er noe vi etterhvert har blitt vant til 😄

Søndag var det tid for Rannveig å sette seg på toget til Paris for å reise hjem. Vi sier takk for reisefølget i 15 dager og ønsker velkommen tilbake en annen gang.

IMG_0692

dsc_1072.jpg


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s