3/7 Cuxhafen-Helgoland

Det var ingen grunn til å haste ut av Cuxhafen havn, for vi måtte vente til strømmen var med oss ut av Elbe, og det var ved 10 tiden. Så det skikkelig frokost med egg og bacon, det er godt å ha noe som sitter en stund for vi visste at dagens etappe til Helgoland ville bli litt røff. Det var meldt mye vind og havet var urolig etter flere dager med denne vinden.

Ved 10:30 tiden var vi på gang igjen, og kom oss på kurs mot Helgoland 30 nautiske mil borte. Vi fikk vær og vind som var forventet, og endte etter en stund med å sette alle tre revene og bytte genoaen med stormseilet. Med den seilføringen er 2K en drøm på skarp kryss og vind på 35 knop, så vi surfet inn til Helgoland etter gode fire timer.

Det er en lun og god havn med tidevannsforskjell på flere meter, og vi fikk en flott plass helt innerst i havnen.

IMG_0343

Helgoland er et lite, koselig samfunn midt ute i Tyskebukten, med en spennende historie. Samfunnet ble bombet «sønder og sammen» både i første og andre verdenskrig, men begge gangene samlet øyboerne seg og bygget byen opp igjen. De har har hatt både Tysk, Engelsk og Dansk herredømme, men på slutten av 1800 tallet ble de igjen Tyske og er det i dag. Dog har de eget flagg som symboliserer de grønne markene, den røde steinholdige jorden og de hvite sandstrendene.

 

Via ble to dager her, og gikk tur rundt hele øyen, så på fuglefjell og seler, drakk godt øl og spesialiteten «eggnogg», shoppet litt og ikke minst hadde flere fantastisk gode fiskemiddager på byens restauranter. Steke ferske fiskefileter kan de her 👍


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s