2/7 Kielkanalen og til Cuxhafen

Søndag morgen var det tid for å kjøre motor ned til innløpet av Kielkanalen for å bruke dagen på å komme gjennom den. Vi «bommet» med et par minutter på slusing, og det resulterte i en ventetid på to timer. Det betyr å kjøre rundt i ventesonen og følge med på trafikklys om når det er lov å entre slusen igjen. Og igjen var det småkjølig og regnbyger – det var ikke dette vi hadde ønsket oss. 🌧

Image-1

Turen gjennom Kielkanalen er ganske kjedelig, så vi skiftet om å styre og gjøre andre ting. Det blåste igjen ganske mye, men det er ikke lov å seile i kanalen så det ble en motorbåt-dag.

Da vi kom til Brunsbuttel, som er siste sluse før Elbe, var det bare å kjøre rett inn og vi ble sluset helt alene – ganske stilig!!

Turen gjennom kanalen tok 8 timer og klokken var 20 da slusedørene åpnet seg og vi møtte masse vind og skikkelig rotete strømsjø. Vi hadde skikkelig motstrøm den første timen, og følte at vi nesten sto stille, men så snudde strømmen og vi hadde plutselig to knop med oss og 30-35 knop motvind. Ikke optimale forhold og det ble noen lange timer til Cuxhafen, som var neste mulige havn. Uten mat og drikke duger ingen av oss, og da vi så dette ville ta tid gikk Kaia i byssa og tryllet frem middag. Alltid godt med varm mat om kvelden.

IMG_0209

Rundt midnatt var vi fortøyd i Cuxhafen etter 15 timer – det kaller vi en lang dag på sjøen, og det var godt med et par ankerdrammer og så i seng.

 


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s