25/6 København-Rødvik med liten storm i de verste kastene!

Vi forlot København en kald og regnfull søndag morgen sammen med påmønstret crew; Karen Margrete og Niels. Værmelding mente vi var helt OK, og  heiste storseil og genoa og gasset sørover i 8-9 knop. Etter Øresundsbroen økte vindstyrken og vi måtte redusere seilføringen, og våre venner lærte raskt hva det vil si å reve. Til slutt var det satt tre rev og cutterseil (stormseilet) og vindstyrken viste et par ganger 46 og 48 knop – dvs opp mot storm i kastene. Litt i overkant for uerfarent crew, men de viste seg både sjøsterke og uredde. Det lover godt for februar da de kommer til Karibien noen uker.

IMG_0189

Det ble noen travle timer på sjøen, og vi var vel forsynt da vi endelig kom inn i havn og fikk fortøyd. Rødvig var en liten og hyggelig by med restauranter og servicebygg med vaskemaskin (10 dager uten klesvask…) Mandag blåste det like mye og vi ble enige om å være fornøyd med søndagens seilas, så vi ble liggende en natt til mens Karen og Niels tok toget hjem til Jylland.

 


En kommentar om “25/6 København-Rødvik med liten storm i de verste kastene!

  1. Hei på dere. Litt av en etappe må jeg si. Veldig hyggelig og interessant å følge dere på bloggen. Gleder meg til fortsettelsen 🙂 Masse hilsner fra fetter Rollo.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s