27/6 Rødvig til Gedser og så til Flensburg

Tirsdag morgen heiste vi seil igjen i Rødvig og seilte sørover. Vi ville til Flensburg, og på grunn av tirsdagens vind og onsdagens værmelding valgte vi å seile syd om Falster. Det var kveld da vi var helt syd og valgte å gå inn og sove i Gedser.

Vi la oss i den ytterste havnen sammen med en 57 fot svensk Hanse – 5,20 bred – så vi ble plutselig veldig små. Vi hadde en veldig trivelig kveld med svenskene som var på vei til Kroatia, og fikk omvisning i skuta.

Neste morgen var vi på vannet igjen 0730, vi hadde en lang seilas foran oss med god værmelding aktenfor tvers (dvs vinden litt skrått bakfra). Den svenske båten dro en god time før oss men kom inn igjen før vi hadde kastet loss. De fikk ikke opp akter-trusteren og måtte ha dykker ned for å fjerne en plastpose som hadde satt seg fast. Plutselig ble vi glade for at vi ikke har sidepropeller hverken foran eller bak.😄

Dagen gikk med fantastisk seiling ⛵️👍 Vi hadde en toppfart på 12,3 knop og en mars-fart hele dagen på nesen 8 knop – og vi var under seil i 13 timer pluss en time for motor da vinden la seg og regnet kom om kvelden. Litt autopilot og litt håndstyring, soving, lesing og spising. Det var mye bølger og da er det ikke mye annet å ta seg til.

Vi fikk plass nesten inne i sentrum og bruker dagene her til å vaske klær og bunkre mat, vin, øl og brus. Det er et puslespill å få plass til alt…

Det regnet og regnet og regnet uten stopp hele fredagen så vi reise sydover til Kiel, henter Rannveig og går Kielkanalen på leting etter solen.☀️


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s