Maupiti for 3 gang

English below.Maupiti har for oss vært favoritt atollen i Fransk Polynesia. Passelig liten, ingen prangende hoteller eller barer, ingen vann-scootere og lite turister. Å sykle eller gå rundt øyen er 10 km og det tar ca 1,5 time å klatre til toppen. Altså akkurat passelig stor. I tillegg så er vårt favoritt-dyr Manta Ray her og vi kan dykke eller snorkle med de hver dag.

Manta Ray – fantastiske dyr

Sammen med Uproar var vi rundt øyen på sykkel flere ganger, og en av gangene stoppet vi ved Palace de la mer – Havets slott der Akhi holder til. Han kaller seg prinsen av havet og har bygget et hus av sement og skjell. Vi måtte betale for å komme på besøk, men det var vel verd pengene! Han sang og spilte, fortalte historier, laget hatter av kokospalmer til oss, serverte og hjemmelaget kokos-champagne og masse frukt – og skjell. Det var en fantastisk opplevelse der han bøy på seg selv 100% og vi hadde en alle tiders opplevelse 🙂

Nye palmehatter til alle
Her spiller han ukulele for oss – og han var flink!
skjell-kunst på huset
flott skjell – vi vil ha en uten dyret inni
Grillfest på land med mange cruisere. De lokale lager grillfest hver lørdag med god mat, leker og dans og vi måtte selvfølgelig være med
Mer Manta Ray
Utsikt fra toppen

Vi ble her i over tre uker, og bestemte oss for å seile til Maupihaa etter på. Denne atollen ligger 100 NM lenger vest og de 20 menneskene som bor der har alle familiene sine på Maupiti. Vi visste at de alltid trengte forsyninger, så vi sørget for å spre ordet om at vi skulle videre. Og ganske riktig, før vi satte seil hadde begge båtene blitt fylt opp med esker og bokser og et par sykkeldekk til å ta med til Maupiti.

Båten fylt med proviant til Maupihaa

Our favourite atoll and island in French Polynesia is Maupiti, and we ware happy to go back there with Uproar. It is a small atoll and the bike or walk around the island is only 10km. The hike to the top of the mountain takes about 1,5 hours and the Manta Rays swim in the lagoon every thay. Thats about what we spend Our days doing in this wonderful place. We also went to Palace de la mer – Palace of the sea and had an entertaining evening with Ahki – the Prince of the sea.

Before leaving this island and head for Mauphiaa, we let the Word get around that we ware going there. The 20 People living there all have their families in Maupiti, and we knew they would appreciate if we brought provisions. And we did! A few hours before departure we had both boats loaded with stuff for the Islanders.


3 kommentarer om “Maupiti for 3 gang

  1. Veldig kjekt å få en liten oppdatering på morgenkvisten før jeg går av nattevakt. Nyt tiden 😘

    Liker

  2. Så herlig dere har det. Fortsett å nyte og topp at dere har det så bra i den nye livsstilen. Her har vi hatt innsamlingsaksjon for å redusere plast i havet. Pengene skal i første omgang gå til å rense plastelver og holdningsendring i Sør Øst Asia. Viktig fokus som gjelder hele kloden!
    Nyt videre❤️

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s