3/7 Gijeon til Cudillero

En uke var nok i Gijeon, og torsdag morgen kastet vi loss og bega oss videre på turen. Lite vind og store havdønninger gjorde at vi etter 32 mil (7 timer) gikk inn til Cudillero. Det er en liten landsby med en solid bølgebryter, og inne i havnen måtte vi fortøye i bøye. Det er i og for seg ikke noe problem, men det virket som om tauene hadde rotet seg sammen så vi strevde litt før vi var fornøyde.

dsc_1163-e1501943819869.jpg

Neste morgen pumpet vi opp jollen for å ta en tur inn i denne flotte, lille byen.

img_0536.jpg

Byen er en av de fineste små landsbyene i denne delen av Spania, med hus som klorer seg fast oppover en bratt skråning innerst i en liten dal. Hvordan noen kom på en gang på 1600-tallet at de skulle bo her, er en gåte for oss. Vi så bilder fra vinterstormene og vannet går langt opp i gatene. Men utrolig sjarmerende en fin sommerdag 😄

Opprinnelig var dette en travel fiskeby, men i dag har turisme også blitt en viktig næringsvei, og det er masse restauranter, salgsboder og tilrettelagte turstier.

Vi «gjorde byen» noen timer før vi ga oss ut på havet igjen ved 15-tiden.

 


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s