8-9/7 Scheveningen – London

Havnen i Scheveningen ble utover dagen stappfull og det lå flere båter utenpå hverandre. Siden vi ville avgårde tidlig hang vi en lapp på rekken om avreise klokken 0600, så de som lå på utsiden fikk også en tidlig start på dagen. Så klokken 0600 en nydelig morgen tøffet vi sakte ut av Scheveningen sammen med et par andre båter, og satte kursen mot England.

Etterhvert ble vinden gunstig mot London, og utover dagen bestemte vi oss for å bruke natten på havet og gå opp Themsen og inn til London allerede på søndag. Litt skiftende vinder hadde vi, og forbausende lite store båter. Vi var forberedt på en travel skipsled men det var helt uproblematisk. De siste nattetimene hadde Kaia vakt og fikk en fantastisk seiling med god vind og hjelp av medstrøm, og 2K sløret innover mot Themsen under fullmåne i 9-10 knop i flere timer – en flott opplevelse.

Turen opp Themsen var også en opplevelse, det er spesielt å seile til London i egen båt. Når Rannveig i tillegg disket opp med nybakte rundstykker og solen kommer frem og vi fikk 24 varmegrader, da var det ikke mye sutring ombord!!

IMG_0644

For å komme inn i St Katherines Dock må vi gjennom en sluse, og den er kun åpen to timer før og en time etter høyvann – det er opp til 7 meter tidevannsforskjell her så det er bare å følge med !! Så vi ble liggende på en ventebøye i Themsen, rett under Tower Bridge og vente på å slippe inn.

IMG_0647

Vel inne i slusen sto velkomstkomiteen Gabriella og Håkon og ønsket oss velkommen til London.

St Katherines Dock var en flott og skjermet havn midt i hjertet av London. Her trippet folk forbi båtene på vei til og fra jobb og vi lå midt mellom store kontorbygg. Vi fant oss fort til rette og koste oss i finværet og hadde flere turer inn til sentrum og vandret i gatene. Vi var på middag hos  Gabriella og Håkon i 25 etasje, og i marinaen kom Cindy på besøk. Det er alltid koselig når vi treffer venner, det er ikke fritt for at vi nok får litt hjemlengsel etterhvert. Selvfølgelig måtte vi til sentrum og gå en tur i Oxford Street og Regent Street, inn i Soho og Chinatown og middag med Peking Duck det. Fikk også en middag på Jamies Italian Cuisine.

IMG_0696

 

Håkon og Gabriella ble med oss et stykke nedover Themsen, og hadde vi en rolig tur opp søndag så var det desto travlere i dag. Her er det bare å følge med for det er sightseeing-båter over alt og de må vi bare holde unna for.

IMG_0363

Vi laget lunsj underveis, og det er ikke noe å si på serveringen ombord:

DSC_1049

Etter anbefaling fra nabobåten i marinaen dro vi til utløpet av Themsen for å ha en natt på anker og vente på utadgående strøm. En strøm på opptil fire knop er det lurt å ha med seg og ikke mot seg 😄


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s