Tahanea, en ubebodd og øde stillehavsatoll / Tahanea an uninhabited and desolate Pacific atoll

Februar 2021 / February 2021

De første dagene på Tahanea ankret vi i nærheten av passene og snorklet masse hver dag. Det er alltid noe å se på og vi blir aldri lei av fargene, fiskene, skjellene og alle de andre tingene vi ser.

Så dro vi rett sør i atollen der vi hadde ligget tre uker i fjor. Her visste vi at vi kunne fange kokos-krabber og så mye kokosnøtter vi ville ha. Vi ankret opp utenfor en liten hytte som blir brukt at folk fra nabo-øyen når de lager kopra, og denne gangen var Nico på plass. En utrolig hyggelig og gjestfri kar som vi kun så smilende og blid. Vi bakte brød og cookies og tok inn på land til han, og som takk ga han oss laguster, kokoskrabber og kokosnøtter.

2 Drifters var med oss hit, og så møtte vi to nye båter, Ventana med Michelle og Rob om bord og Mikado med Nicole og Georg. Sammen gikk vi på kokos-krabbe fangst en kveld, etter at det var blitt mørkt, og til mye latter og sjau klarte vi å fange tre krabber.

De ble behørig surret etter alle kunstens regler (trodde vi) og lagt i hver sin bøtte om bord på 2K. De skulle kokes dagen etter, og alle skulle være med å lære hvordan dette skulle gjøres. Kaia våknet midt på natten og gikk ut i cockpiten for å kjøle seg ned litt. Der sjekket hun alle bøttene, og alt så ut til å være i orden. Så mens hun sitter der i mørket hører hun en lyd ved siden av seg, og tenner lommelykten og finner en stor kokos-krabbe som har klart å slippe løs! Krabben kom trygt oppi bøtten sin igjen, surret etter alle kunstens regler (igjen) og så la vi et tungt lokk på bøtten. Neste dag var den fremdeles i bøtten, men hadde kommet løs av tauet. De krabbene er noen mektige skapninger.

Vår nye venn, Nico, hadde også vært på krabbejakt og kom med to store krabber til, så vi var glade vi har tatt med oss en stor krabbegryte på tur. Det ble en fest-lunsj for oss tre båter og Nico om bord på 2 Drifters, og vi spiste så mye krabbe vi kunne klare.

Neste dag var vi innom Nico igjen, og da hadde han fanget laguster og krabber til oss som igjen ble kokt om bord i 2K. Vi fråtset i krabber og sjømat hver eneste dag, og fikk drøssevis av kokosnøtter som følge. Kaia drikker vannet av minst en grønn kokosnøtt hver dag, for å fylle opp med elektrolytter og mineraler og holde dehydreringen i sjakk. Det er over 30 grader C her om dagene, så det gjelder å få i seg nok væske.

Vi storkoste oss i noen uker, badet og snorklet, gikk turer på øyene og hadde sosiale kvelder med de andre båtene. Men vi hadde tatt turen til Tuamotos for å besøke Raroia, så vi måtte videre og en tidlig morgen med god vind satte vi kursen mot Makemo sammen med 2 Drifters. En ny atoll skulle utforskes 😊

The first few days on Tahanea we anchored near the passes and snorkeled a lot every day. There is always something to look at and we never get tired of the colors, the fish, the shells and all the other things we see.

Then we went straight south in the atoll to where we had been for three weeks last year. Here we knew we could catch coconut crabs and pick as many coconuts as we neede. We anchored outside a small cabin that people from the neighboring island use when they make copra, and this time Nico was in here. An incredibly nice and hospitable guy who always smiled. We baked bread and cookies and gave to him, and as a thank you he gave us lagousters, coconut crabs and coconuts.

2 Drifters were also here, and we met a two new boats, Ventana with Michelle and Rob on board and Nicole and Georg on Mikado. Together we went on a coconut crab hunt one night after dark, and to much laughter we managed to catch three crabs. They were duly tied up (we thought) and placed in their respective buckets on board 2K. They were to be prepared the next day, and everyone was to learn how to do this. Kaia was awake in the middle of the night and went out into the cockpit to cool down a bit. There she checked all the buckets, and they seemed to be fine. While sitting there in the dark, she heard a noise next to her, lights the flashlight and finds a large coconut crab that has managed to escape. The crab was tied up again and put back in his bucket, and then we put a heavy lid on the bucket. The next day it was still in the bucket, but without the ropes. Those crabs are some powerful creatures.

Our new friend, Nico, had also been on a crab hunt and brought two big crabs, and we all had a party lunch on board 2 Drifters, eating as much crab as we could handle.

The next day we stopped by Nico again, and he had caught lagousters and crabs for us again. We ate crabs and seafood every single day and got lots of coconuts. Kaia drinks the water of at least one green coconut every day, to replenish electrolytes and minerals and keep dehydration in check. It is over 30 degrees C these days, so it is important to drink a lot.

We had a great time for a few weeks, bathed and snorkeled, went on trips to the islands and had social evenings with the other boats. But we had taken the trip to Tuamotos to visit Raroia, so we had to move on and one early morning with a good wind we set sail for Makemo together with 2 Drifters. A new atoll was to be explored 😊


En kommentar om “Tahanea, en ubebodd og øde stillehavsatoll / Tahanea an uninhabited and desolate Pacific atoll

  1. Høres vidunderlig ut med all sjømaten. Kos dere videre med nye og gamle venner. Godt dere har seil som bærer dere rundt👏😂

    Sendt fra min iPhone

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s