26/1 Gjesteblogg fra Ragnhild og Alexandra etter 8 dager i paradis

Hei bloggen
Vi er nå på vei tilbake til minusgrader og snø etter 8 dager i paradis med sol og plussgrader. Uken vår har vært innholdsrik med flere timer i vann, på dekk og utforsking av Guadeloupe. Det var Alexandra sin første gang på seilbåt i en lengre periode, noe som virkelig falt i smak – hun fikk prøve å være styrmann, matros og bli heist opp i masten. Jeg fikk også gjøre alt dette, men det var ikke like nytt for meg som det var for Alex.

 

Tøffe jenter på vei opp i 21 meter høy mast.

 

Vi har snorklet i flere timer blant koraller og diamant fisker, tatt et par tusen bilder under vann med pappas gopro, spist masse god mat som var upåklagelig og vært en del på land også.

IMG-20180126-WA0005
Vaske opp måtte vi også 😄

 

Havfruer ??

DCIM112GOPRO
Kjell og Ragnhild

Ferden gikk først til øyen utfor Guadeloupe, le Saints. Der var vi i 3 netter hvor vi snorklet en hel del, jeg fikk kjent hvordan det var å komme borti en korall (anbefales ikke) og vi tok en utforskningsdag på land med el-/golf bilen, Bondi. Øyen byr på ulent terreng med spennende veier, og med klampen i bånn nådde vi enhver topp.

IMG-20180126-WA0027
På tur i Bondi

Det var spesielt å se alle ødeleggelsene på strendene vi var innom. Palmetrær hadde blitt røsket opp fra roten og blåst et stykke forbi. Disse ødeleggelsene hadde også resultert i at kokosnøtter lå på bakken rundt omkring. Noe vi fikk bryne oss på, da vi klarte å åpne en kokosnøtt.

DCIM112GOPRO
Åpning av kokosnøtt er ikke lett 😄

Turen gikk videre til et naturreservat på vest siden av Guadeloupe, hvor vi nesten ikke fikk inn 4G eller noe annet nett for den skyld.

IMG_1793

DCIM113GOPRO
På vei hjem fra snorkling i noe som minnet om akvarium

Tross dette koste vi oss glugg, spesielt da vi dro til korallrevet og snorklet rundt. Snakk om å snorkle i et akvarium. Dog det eneste vi ikke så var skilpadder, men det kan alltids brukes som en unnskyldning for å komme tilbake.

DCIM112GOPRO20180124_110439

 

Torsdagen før vi dro var vi litt usikre på hva dagen skulle bringe, men vi endte opp med å dra på en bitte liten øy, Le Gossier som lå 30min unna ankringsplassen vår. IMG-20180126-WA0016IMG_1789Utvilsomt den beste plassen å avslutte ferien på, for her fikk vi skikkelig karibiske vibes. Med palmetrær, krystallklart grønt vann og felles bbq midt på øyen.

IMG_1786Takk til Pappa og Kaia som har tatt oss med på en uforglemmelig ferie vi alltid vil sette pris på. Og en liten ekstra takk fra Alexandra som nå kan en hel del mer om båt enn det hun kunne for en god uke siden. Og en liten takk til klimaet som har gitt oss en fin forandring i farge på kroppen og en pause fra kulden og snø. Masse lykke til videre, gleder å høre om andre oppdagelser.
IMG-20180127-WA0007


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s