Sesongens første seiltur gjennomført

April har vært en kald og blåsete måned, og den uken vi hadde planlagt seiltur i helgen var ikke noe unntak. Vi fikk et par timer med litt mindre vind, 3 grader og fredag morgen mellom klokken 0600 og 0900, og da var Kjell og jeg klar på bryggen med storseil, cutter og genoa. Alle seil kom på i full fart og så var vi klare for å seile 🙂

Lørdag morgen kom med sol og vind men fremdeles veldig kaldt. Våre fire venner som skal seile med oss fra Gran Canaria og Cap Verde og over til Karibien skulle være med på «bli kjent med 2K» tur, og vi kastet loss og  bega oss ut i vinden. Men alt er jo ikke som det skal være etter at seilene er satt på og alle skjøter og fall og reveliner og andre liner er trukket etter en lang vinter, og det var mye surr og vas med diverse liner de første timene. Men da hadde vi noe å gjøre og holdt oss i bevegelse så slapp vi å fryse.

Turen gikk innover i Ryfylke med kastevinder «fra alle kanter» og alle fire årstider på en dag, men da vi endelig hadde fortøyd til en klippekant kom solen frem og det var deilig med ankerdram og litt snacs på slutten av dagen.

Helg 1

Søndag var hjemreise dag og vi fikk det vi  hadde håpet på – gunstig vind – og kunne teste gnakkeren. Alt fungerte som det skulle og 2K oppfører seg eksemplarisk under alle forhold – så langt.

Helg 4.JPG

K&K april 17

 


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s